Gå til sidens indhold

Formue og gæld

Statistikken formue og gæld viser, hvordan befolkningens forskellige typer af formuer er fordelt på aldersgrupper, køn, kommuner, socioøkonomiske grupper mv.

Introduktion

Formue og gæld er en individbaseret formueopgørelse. Den inkluderer blandt andet data om værdien af boliger, biler, aktier, bankindeståender, pensionsformuer samt gæld til både private og det offentlige for hele befolkningen. Som noget nyt indeholder den nu også data om værdien af unoterede aktier samt gæld til inddrivelse. 

Statistikken er baseret på data fra administrative registre. Komponenter, der ikke er registrerede, fx kontanter, kryptovaluta og indbo samt formuer skjult i udlandet, er ikke en del af statistikken.

Internationalt er statistikken unik. Man bør derfor være forsigtig med at lave internationale sammenligninger.

Dokumentation

Revision af den individbaserede formuestatistik - december 2020

Fra december 2020 indgår andelsboligforeningernes gæld i den model, som beregner værdien af andelsboligerne. Det reducerer den opgjorte værdi af andelsboliger med omkring en tredjedel. På den anden side betyder ændrede beregningsforudsætninger i beregningen af tjenestemandspensionerne, at deres værdi opgøres 10 pct. højere end tidligere. Begge ændringer er ført tilbage til statistikkens start i 2014 og skaber således ikke databrud, når udviklingen betragtes.

Læs mere i notatet:

 

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal
Relateret indhold i Formue og gæld

Kontakt

Jarl Christian Quitzau
Telefon: 39 17 35 94

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

To opgørelser for nettoformuen

To opgørelser for nettoformuen

Differencer mellem familiefordelt og nationalregnskabsbaseret formue og gæld for husholdninger

Ældres formue og gæld

Ældres formue og gæld

De ældres økonomiske forhold sammenlignet med de yngres i en artikel fra Samfundsøkonomen nr. 2, juni 2016