Gå til sidens indhold

Husholdningernes formue i fast ejendom

Statistikken om husholdningernes faste ejendom indeholder individbaserede oplysninger om markedsværdier af ejerboliger, andelsboliger og biler. Markedsværdien er beregnet ud fra faktiske salg på markedet. Formuestatistikken kan identificere karakteristika for ejere af fast ejendom.

Introduktion

Statistikken belyser fordelingen af boligformuer rundt omkring i landet, hvordan den har udviklet sig over tid, og hvilken type kommuner finanskrisen er gået hårdest ud over. Der er muligt at lave fordelingsanalyser, når statistikken kombineres med andre registre i Danmarks Statistik med oplysninger om personers indkomstmæssige, socioøkonomiske, geografiske og uddannelsesmæssige forskelle.

Dokumentation

Markedsværdien af fast ejendom beregnes ud fra en samkørsel af flere administrative registre med oplysninger om ejendomme. Virksomhedsregistret bruges til afgrænsning af data til at indeholde personer og enkeltmandsvirksomheder i husholdningssektoren.

Anden Dokumentation

Metodebeskrivelse for beregning af markedsværdien af andelsboliger

Individbaseret opgørelse af husholdningernes formue i fast ejendom

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal
Relateret indhold i Husholdningernes formue i fast ejendom

Kontakt

Mikkel Bjerre Trolle
Telefon: 39 17 35 49

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Formue i fast ejendom

Analysen belyser boligformuens udvikling hen over finanskrisen.

Husholdningernes formue i fast ejendom - Danmarks Statistik

Læs analysen