Gå til sidens indhold

Boligprisstigningerne er ikke længere tocifrede

Ejendomssalg (md.) august 2021

Efter en periode med tocifrede prisstigninger på enfamiliehuse og ejerlejligheder er de årlige prisstigninger nu igen etcifrede. Prisudviklingen for både enfamiliehuse og ejerlejligheder steg med ca. 9 pct. i august målt i forhold til samme måned året før. Det er de laveste prisstigninger siden omkring årsskiftet 2020/2021, men stadig på et højere niveau end perioden før COVID-19. Det var særligt fra efteråret 2020 til og med foråret 2021, at der var store prisstigninger på enfamiliehuse og ejerlejligheder.

Procentvis prisudvikling over 12 måneder for enfamiliehuse og ejerlejligheder på landsplanKilde: www.statistikbanken.dk/ej14

Salget af enfamiliehuse rasler ned og er nu på 2019-niveauet

Efter en periode med ekstraordinært mange salg af enfamiliehuse i foråret 2021 er salgstallet i august nu tilbage på niveauet fra før COVID-19. Der blev handlet 4.660 enfamiliehuse i almindelig fri handel i august 2021, hvilket er et pænt stykke fra rekorden i marts 2021, hvor der for første gang nogen sinde blev handlet over 7.000 enfamiliehuse i en enkelt måned.

Antal solgte enfamiliehuse i almindelig fri handel, hele landetKilde: www.statistikbanken.dk/ej13

Salget af ejerlejligheder er tilbage på 2019-niveauet

Der er i løbet af juli og august solgt færre ejerlejligheder end i samme periode sidste år. Denne sammenligning skal dog ses i lyset af, at 2020 var det år med flest solgte ejerlejligheder siden statistikkens begyndelse i 2006. De sidste to måneders salgstal tyder på, at salget af ejerlejligheder nu har normaliseret sig omkring 2019-niveauet.

Antal solgte ejerlejligheder i almindelig fri handel, hele landetKilde: www.statistikbanken.dk/ej13

Nyt fra Danmarks Statistik

29. oktober 2021 - Nr. 387

Hent som PDF
Næste udgivelse: 30. november 2021

Kontakt

Kilder og metode

Prisudviklingen er beregnet ud fra forholdet mellem den officielle ejendomsvurdering og den faktiske købesum.

Statistikken dækker kun ejendomme solgt i almindelig fri handel, som er handel mellem parter, der ikke er i familie med hinanden, og hvor der ikke er tale om en delvis gave.
Familieoverdragelse er salg mellem ægtefæller eller mellem personer, der er beslægtede eller besvogrede, også selv om salget ikke indeholder en gave.

Vis hele teksten » « Minimer teksten

Statistik­dokumentation


Tabeller fra Statistikbanken

Oversigt i Statistikbanken

Vis flere » « Minimer

Anden information

Seneste nyt om Ejendomshandel