Gå til sidens indhold

Statistisk Årbog 2015

Med Årbogen foran dig, får du et indblik i danskernes liv og levevilkår. Bogen giver både et øjebliksbillede af samfundet, men fortæller også om udviklingen i Danmark gennem årene.

Ved at bladre dig gennem bogens mere end 500 sider kan du blive klogere på alt fra danskernes forbrug af digital musik til det danske nationalregnskab.

Fordelt på 14 kapitler indeholder bogen viden om befolkning, uddannelse, kultur, forbrug, udenrigsøkonomi, erhvervsliv - og en hel masse andet.

Her finder du et udpluk af de historier, der gemmer sig i bogen:

 

Danskerne bliver smarte
Når danskerne ringer og skriver til hinanden, sker det i større og større grad fra smartphones. Alene i 2014 steg antallet af familier med smartphones i hjemmet med 16 pct. fra året før.

Statistik Årbog 2015 viser også, at danskernes mobiltelefoner er ikke alene om at være smarte. I 2014 havde en tredjedel af de danske hjem et smart-tv.

 

Færre virksomheder går konkurs
I bogen kan man også læse, at færre virksomheder måtte dreje nøglen om i 2014. Samlet set var der 4.049 konkurser, hvilket er 944 færre end året før.

Alle brancher, på nær to, oplevede færre konkurser. De to brancher, hvor flere virksomheder måtte lukke og slukke i 2014, var landbrug, skovbrug og fiskeri samt kultur, fritid og anden service.

 

Mere økologi
Flere og flere danskere putter økologiske varer i kurven, når de køber ind. Omsætningen af økologiske fødevarer i detailhandlen er steget med 6 pct. fra 2012 til 2013.

Til trods for en samlet stigning, har danskerne i højere grad fravalgt økologiske grøntsager og økologisk kaffe/te. I begge produktgrupper er omsætningen faldet fra 2012 til 2013.

 

Mere vin, lidt færre øl
Noget tyder på, at danskerne godt kan lide at skylle den økologiske mad ned med et glas vin. Således blev der solgt 151 mio. liter vin i Danmark i 2013. Det er 6 pct. mere end året før.

Til gengæld køber danskerne en lille smule mindre øl end året før - mere præcist 4 mio. liter øl mindre. Selvom 4 mio. liter måske lyder af meget, svarer det kun til et fald på 1 pct. I 2013 blev der således solgt 353 mio. liter øl i Danmark.

Engelsk årbog
Årbogen findes også på engelsk som Statistical Yearbook.

 

Gennemsnit
De mange tal i Årbogen danner baggrund for et portræt af gennemsnitsdanskerne Anne og Peter. Dem kan du møde i vores lille film, som frit kan gengives.

www.dst.dk/gennemsnit kan du desuden se en række oplysninger om gennemsnitsdanskeren. God fornøjelse!


Statistisk Årbog

Kolofon

Statistisk Årbog
Tværgående
ISBN: 978-87-501-2179-4
Udgivet: 12. juni 2015 kl. 09:00
Antal sider: 538
Kontaktinfo:
Margrethe Pihl Bisgaard
Telefon: 39 17 31 62

tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig