Gå til sidens indhold

Veje

Statistikken belyser det danske vejnet - både trafikken på vejene og investeringerne i vejnettet. Danmarks Statistik videreformidler Vejdirektoratets statistikker som et led i samarbejdet mellem de to institutioner.

Introduktion

Trafikken på vejene opgøres årligt i form af antallet af kilometer, der køres med forskellige køretøjstyper, og antallet af køretøjer på udvalgte vejstrækninger.

Desuden opgøres vejinfrastrukturen eller vejnettet i form af hvor mange kilometer, der findes af forskellige veje fordelt på landsdele, samt investeringer i vejnettet. Vejnettet omfatter alle typer veje til offentlig færdsel (hovedveje, kommuneveje, motorveje, motortrafikveje, E-veje og veje i byområder).

Statistikkerne udarbejdes af Vejdirektoratet, og udvalgte tabeller udstilles i Statistikbanken.

Dokumentation
 

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal

 

 

 

 

 

Relateret indhold i Veje

Kontakt

Peter Ottosen
Telefon: 39 17 30 25

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig