Gå til sidens indhold

Passagerer og transportruter

Lufthavnene summer af passagerer. Det kan ikke undre, når der er mere end 18 mio. afrejsende passagerer i de danske lufthavne om året. Det er dog småting i forhold til de over 200 mio. rejser med tog og metro, der årligt foretages i Danmark.

Introduktion

Også færgerne står for høje passagertal, typisk mellem 400.000 indenrigspassagerer i lavsæsonen og over 1,5 mio. rejsende i den store sommerferiemåned juli. Passagertallene for udenrigsfærgerne er også normalt langt højere i juli end i resten af året. De store udenrigsruter går bl.a. til Sverige, Tyskland og Norge, mens færgerne til Polen og Storbritannien har væsentligt færre rejsende. 

Persontransport kan også opgøres som persontransportarbejde, der udtrykker personer gange distance og måles i personkilometer. Hvis ti passagerer tager toget 30 km, er der altså udført et persontransportarbejde på 300 personkilometer.

Dokumentation

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal 

Relateret indhold i Passagerer og transportruter

Kontakt

Peter Ottosen
Telefon: 39 17 30 25

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig