Gå til sidens indhold

Arealopgørelser

Blandt de danske kommuner er Ringkøbing-Skjern Kommune landets største, mens Frederiksberg Kommune er den mindste. Omkring 60 pct. af det danske areal er dækket af landbrugsafgrøder – Lolland Kommune er den tættest opdyrkede.

Introduktion

Danmarks Statistik laver årligt en opgørelse af arealet for kommuner, landsdele og regioner baseret på matrikelregisteret fra Geodatastyrelsen. Opgørelsen dækker det matrikulerede areal. Opgørelsen er bl.a. velegnet til at beregne befolkningstætheden.

Derudover laver Danmarks Statistik, som en del af det grønne nationalregnskab, et Arealregnskab. Arealregnskabet opgør med 3 års mellemrum hvordan arealdækket er i Danmark. Det vil sige hvor meget areal vi har med marker, med skov, med veje, osv. og hvordan det udvikler sig over tid. Arealregnskabet kan bl.a. belyse om vi får mere skov, og hvor meget mere vores byer og veje fylder.

Dokumentation

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i Arealopgørelser

Kontakt

Henning Christiansen
Telefon: 39 17 33 05

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig