Gå til sidens indhold

Folkebiblioteker

Folkebiblioteksstatistikken viser aktiviteten på folkebiblioteksområdet i Danmark. De væsentligste opgørelser er på bestand, afgang, tilvækst, udlån, fornyelse af udlån og interurbanlån.

Introduktion

Statistikken, der udkommer årligt i juli, indeholder bl.a. nøgletal for bibliotekernes økonomi og for aktiviteten på folkebibliotekerne korrigeret for kommunens indbyggertal, så det er muligt at sammenligne på tværs af kommuner. Statistikken udarbejdes af Danmark Statistik for Kulturstyrelsen under Kulturministeriet.

Dokumentation

Biblioteker

Biblioteker i Danmark omfatter en bred vifte af biblioteker: folkebiblioteker, forskningsbiblioteker, herunder specialbiblioteker, biblioteker på uddannelsesinstitutioner, universitetsbiblioteker samt de to nationalbiblioteker.

Rammerne for størstedelen af bibliotekerne er samlet i Lov om biblioteksvirksomhed. Statistikken omfatter de fleste offentlige tilgængelige biblioteker. Biblioteker kun med intern funktion, såsom skole- og gymnasiebiblioteker, er ikke omfattet.

Statistikken præsenterer et bredt spekter af oplysninger om bibliotekerne, herunder bestand af materialer, udlån af materialer, både de trykte og de elektroniske.

Derudover rummer statistikken også oplysninger om andre aktiviteter som fx forfatteraftener, antallet af filialer og bogbusser samt besøgstal, økonomi mv. og beskriver således de seneste års udvikling af bibliotekernes virksomhed. Statistik for biblioteksområdet overføres til Danmarks Statistik i løbet af 2011. Indtil da henvises til Kulturstyrelsen. Her offentliggøres statistik for biblioteksområdet.

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal
Relateret indhold i Folkebiblioteker

Kontakt

Trine Jensen
Telefon: 39 17 32 13

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kurser om statistik

Se kurser udbudt af Danmarks Statistik

Har du lyst til at lære mere om statistikken?

Se vores kursusoversigt her