Gå til sidens indhold

Erhvervspendling

Danmarks Statistik har to forskellige opgørelser for pendling mellem bopæl og arbejde. Den ene viser pendlingen mellem kommuner, mens den anden viser pendlingsafstande.

Introduktion

Pendlingsstatistik - Kommune til kommune:
Opgørelsen er lavet ud fra bopælskommune og arbejdsstedskommune. Tal findes i statistikbanken.

Pendlingsstatistik - Afstande:
Opgørelsen er lavet ud fra afstanden fra bopælsadressen til arbejdsstedsadressen (én vej). Tal findes i statistikbanken.

Begge opgørelser kommer fra samme register - RAS. Det er kun pendling mellem bopælen og det vigtigste arbejdssted, der opgøres. Pendling mellem øvrige arbejdssteder og uddannelsesinstitutioner er ikke med i opgørelserne.

Dokumentation

Begrebsforklaring

Indpendling

Personer der har arbejdssted i en kommune, men bor uden for kommunen.

Udpendling

Udpendling er når personer har bopæl i kommunen, men har arbejdssted uden for kommunen. Disse personer vil så udpendle for at tage på arbejde.

 

To forskellige opgørelser for pendling mellem bopæl og arbejde

Danmarks Statistik har to forskellige opgørelser for pendling mellem bopæl og arbejde. Den ene viser pendlingen mellem kommuner, mens den anden viser pendlingsafstande. Begge opgørelser kommer fra samme register - RAS. Det er kun pendling mellem bopælen og det vigtigste arbejdssted der opgøres. Pendling mellem øvrige arbejdssteder og uddannelsesinstitutioner er ikke med i opgørelserne. 
 

Pendlingsstatistik - Kommune til kommune:
Opgørelsen er lavet ud fra bopælskommune og arbejdsstedskommune. Tal findes i statistikbanken

 

Pendlingsstatistik - Afstande:
Opgørelsen er lavet ud fra afstanden fra bopælsadressen til arbejdsstedsadressen (én vej). Tal findes i statistikbanken. 

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kontakt

Pernille Stender