Gå til sidens indhold

108 internationale medaljer til dansk idræt i 2022

Idræt 2022

Ændret 16. juni 2023 kl. 13:07

Der var desværre fejl i data og således også i en række tal i Nyt'en samt i første og anden figur. De er rettet og tallene er markeret med rød.

Vis hele teksten » « Minimer teksten

Danmark vandt i alt 108 internationale medaljer i 2022, hvoraf 47 var ved verdensmesterskaber og 61 ved europamesterskaber. I modsætning til 2021 hvor der blev afholdt Olympiske Lege, blev alle danske vindere af internationale medaljer i 2022 vundet ved europa- og verdensmesterskaber inden for forskellige idrætsgrene. Medaljefordelingen ved verdensmesterskaberne var 17 bronze, 15 sølv og 15 guld. Ved europamesterskaberne var der 26 bronze, 24 sølv og 11 guld.

Danske vindere af internationale sportsmedaljer fordelt på medaljetypeKilde: www.statistikbanken.dk/medalje1

Højt antal medaljer koncentreret om enkelte forbund

Et bredt felt af sportsgrene og discipliner er repræsenteret blandt de danske vindere af internationale medaljer. I alt blev de 108 medaljer vundet i 26 specialforbund, hvor Parasport Danmark og Dansk Styrkeløft Forbund alene stod for 19 og 28 af det samlede antal podiepladser i 2022, svarende til 18 og 26 pct. At de to forbund står for en høj andel af det samlede antal medaljer skal ses i lyset af, at de repræsenterer et bredt felt af forskellige sportsgrene og discipliner. Derudover kan et højt antal medaljer også tilskrives hyppigheden i antallet af afholdte turneringer inden for den enkelte sportsgren. F.eks. bliver verdensmesterskaberne i herre- og kvindehåndbold afholdt hvert andet år, mens det for fodbold kun er hvert fjerde år.

Sportsgrene med flest danske vindere af internationale sportsmedaljer fordelt turneringstype, 2022Kilde: www.statistikbanken.dk/medalje1

Større interesse for at overvære idræt

Interessen for at overvære idræt - på stadion eller i tv eller radio - har ifølge Kulturvaneundersøgelsen været stigende blandt både mænd og kvinder de seneste år. De nyeste tal fra undersøgelsen viser, at andelen af mænd og kvinder, der havde overværet eller lyttet til en sportsbegivenhed i første kvartal 2023, var på hhv. 80 og 74 pct. Sammenlignes der med overværelsen af idræt i samme kvartal de foregående fire år ses en generelt stigende tendens blandt både mænd og kvinder.

Danskernes overværelse af sportsbegivenhederKilde: www.statistikbanken.dk/idrkvu01

Nyt fra Danmarks Statistik

2. juni 2023 - Nr. 192

Hent som PDF
Næste udgivelse: 4. juli 2024

Kontakt

Kilder og metode

Medalje-opgørelsen er baseret på Danmarks Idrætsforbunds årlige offentliggørelse af antallet af danske medal-jer ved officielle internationale mesterskaber svarende til verdensmesterskaber, europamesterskaber, olympiske lege, European Games og Paralympics. De danske medaljer bliver årligt indrapporteret af specialforbundene. Kulturvaneundersøgelsen gennemføres hvert kvartal. Der spørges ind til ca. 7.500 personer hvert kvartal, og statistikken er baseret på resultaterne fra gennemførte interviews blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen i alderen 16 år og over.

Vis hele teksten » « Minimer teksten

Statistik­dokumentation