Gå til sidens indhold

Tocifret prisstigning for enfamiliehuse

Ejendomssalg (md.) februar 2021

Prisudviklingen for enfamiliehuse slog rekord i februar 2021 med en stigning på næsten 12 pct. målt i forhold til samme måned året før. Det er den største prisstigning for en enkelt måned siden statistikkens start i 2006. Priserne på ejerlejligheder steg i februar med 7,7 pct. målt i forhold til samme måned året før, efter at de i januar steg med næsten 13 pct.

Procentvis prisudvikling over 12 måneder for enfamiliehuse og ejerlejligheder på landsplanKilde: www.statistikbanken.dk/ej14

Salgstallet for enfamiliehuse topper for en februar måned

På trods af at februar er årets korteste måned og samtidigt en vintermåned, blev der handlet næsten 6.000 enfamiliehuse i almindelig fri handel. Det er det højeste salgstal for en februar måned siden statistikkens start i 2006. Rekorden for salgstal i en enkelt måned er fortsat i juni 2020, hvor der for første gang nogen sinde blev solgt over 6.000 enfamiliehuse i en enkelt måned.

Antal solgte enfamiliehuse i almindelig fri handel, hele landetKilde: www.statistikbanken.dk/ej13

Udsædvanligt høje salgstal for ejerlejligheder i begyndelsen af 2021

Det høje salgstal for ejerlejligheder siden juni 2020 er fortsat ind i årets to første måneder. Selvom februar er en kort og kold måned, blev der handlet 2.143 ejerlejligheder, hvilket er 160 handler færre end rekorden for en enkelt måned, som fortsat er marts 2006. Til gengæld er der aldrig før blevet handlet så mange ejerlejligheder i en februar måned i statistikkens historie.

Antal solgte ejerlejligheder i almindelig fri handel, hele landetKilde: www.statistikbanken.dk/ej13

Nyt fra Danmarks Statistik

29. april 2021 - Nr. 160

Hent som PDF
Næste udgivelse: 31. maj 2021

Kontakt

Kilder og metode

Prisudviklingen er beregnet ud fra forholdet mellem den officielle ejendomsvurdering og den faktiske købesum. Metoden er nærmere beskrevet i statistikdokumentationen og på emnesiden.

Danmarks Statistik vil i løbet af 2022 igangsætte en undersøgelse, der har til formål at undersøge om den nuværende særlige beregningsmetode for de foreløbige prisudviklinger er den mest optimale at anvende ved at undersøge alternative metoder. I juli 2021 udgav Danmarks Statistik en analyse: Pålideligheden af de foreløbige tal for boligprisudviklingen. Af analysens hovedkonklusioner fremgik det blandt andet, hvilke størrelsesordener statistikkens revisioner kan forventes at have.

Vis hele teksten » « Minimer teksten

Statistik­dokumentation