Gå til sidens indhold

Privatlivs- & Cookiepolitik

Vi bruger cookies for at give dig som bruger den bedst mulige oplevelse på dst.dk. Ved at fortsætte på siden accepterer du vores brug af cookies.

OK

Læs mere om vores Privatlivs- & Cookiepolitik her

Spisevaner og madspild

Danmarks Statistik har desværre ikke statistik om alt.
Nedenfor linker vi til data fra Danmarks Statistik, men også til ANDRE, der laver statistik om emnerne.

 

Hvordan er danskernes måltids- og spisevaner?

I Danmarks Statistiks Statistikbank er der fra Forbrugsundersøgelsen en tabel om Husstandenes årlige forbrug i kroner på forskellige fødevarer.

DTU Fødevareinstituttet står for de nationale kostundersøgelser:

"Den Nationale Sundhedsprofil 2017" indeholder også oplysninger om kostvaner:

Statens Institut for Folkesundhed har undersøgt befolkningens indtag af usunde fødevarer:

Madkulturen er en selvejende institution under Miljø- og Fødevareministeriet og laver årlige undersøgelser af danskernes mad- og måltidsvaner:

  • Rapporterne indeholder også oplysninger om råvarevalg, kostprincipper og dagligvareindkøb - herunder brug af måltidskasser

Landbrug & Fødevarer laver også forbrugeranalyser – bl.a. om brug af færdigretter og take away (2020 og 2018)

Hvor mange lever vegetarisk? Og hvor mange spiser kun vegansk mad?

Dansk Vegetarisk Forening har i 2017 – i samarbejde med Coop Analyse – lavet en undersøgelse om det vegetariske miljø i Danmark.

Hvor meget mad går til spilde i Danmark?

Miljøstyrelsen har fokus madspild:

Landbrug & Fødevarer har i 2018 udgivet en rapport, der samler nyere analyseresultater og forbrugerundersøgelser om danske forbrugeres madspild:

 

[Denne side er opdateret maj 2020]

 

Ansvarlig for siden

Informations­service og Bibliotek