Privatlivs- & Cookiepolitik

Vi bruger cookies for at give dig som bruger den bedst mulige oplevelse på dst.dk. Ved at fortsætte på siden accepterer du vores brug af cookies.

OK

Læs mere om vores Privatlivs- & Cookiepolitik her

Spisevaner og madspild

Hvad har I om danskernes måltids- og spisevaner? 

DTU Fødevareinstituttet står for de nationale kostundersøgelser.

Resultater fra seneste undersøgelse ses i rapporten "Danskernes kostvaner 2011-2013" (2015). Den indeholder bl.a. tabeller om gennemsnitligt indtag af forskellige typer af fødevarer samt næringsstoffer, vitaminer og mineraler. 

Flere rapporter og artikler kan findes via instituttets liste over publikationer.

"Den Nationale Sundhedsprofil 2017" indeholder også oplysninger om kostvaner. Resultaterne af undersøgelsen kan ses både som database, publikation og faktaark.

Statens Institut for Folkesundhed har undersøgt befolkningens indtag af usunde fødevarer. Resultaterne er samlet i rapporten "Sodavand, slik, chokolade og fastfood" (2018).

Madkulturens Madindeks er en årlig undersøgelse, der belyser danskernes mad- og måltidsvaner, færdigheder og praksis i køkkenet, råvarevalg, inspirationskilder, og idealer om måltidet og fællesskabet omkring spisebordet. Madkulturen er en selvejende institution under Miljø- og Fødevareministeriet.

Landbrug og Fødevarer udgav i 2016 en markedsanalyse om "Danskernes forbrug af kød".

I Danmarks Statistiks Statistikbank er der fra Forbrugsundersøgelsen en tabel om Husstandenes årlige forbrug i kroner på forskellige fødevarer.

Hvor mange lever vegetarisk? Og hvor mange spiser kun vegansk mad?

Dansk Vegetarisk Forening har i 2017 – i samarbejde med Coop Analyse – lavet en undersøgelse om det vegetariske miljø i Danmark.

Hvor meget mad går til spilde i Danmark?

Miljøstyrelsen har fokus madspild. Se indledende beskrivelse og fakta Vi spilder mindre mad (2018). Miljøstyrelsen har bl.a. offentliggjort følgende rapporter med tal vedr. madaffald og madspild:

Fødevarestyrelsen har fået udarbejdet en rapport fra Aarhus Universitet om danskernes holdning til madspild: ”Consumer food waste in Denmark” (2018).

Stop Spild Af Mad og Landbrug & Fødevarer har i 2013 udgivet en analyse af "Danskernes madspild af forskellige fødevarer".

Analysen "Madspild i Danmark" fra Landbrug & Fødevarer (2015) giver et overblik over undersøgelser og igangværende projekter om emnet. 

 

[Opdateret april 2018]

 

Ansvarlig for siden

Informations­service og Bibliotek