Hvordan er danskernes måltids- og spisevaner? Hvor mange lever vegetarisk og hvor meget mad går til spilde i Danmark?
Bemærk: Danmarks Statistik har ikke oplysninger om alt. Nedenfor linker vi derfor til data fra Danmarks Statistik, men også til andre, der laver statistik om emnet.
I Danmarks Statistiks Statistikbank er der fra Forbrugsundersøgelsen en tabel om Husstandenes årlige forbrug i kroner på forskellige fødevarer - og drikkevarer som fx kaffe.
DTU Fødevareinstituttet står for de nationale kostundersøgelser:
"Den Nationale Sundhedsprofil 2017" indeholder også oplysninger om kostvaner:
Statens Institut for Folkesundhed har undersøgt befolkningens indtag af usunde fødevarer:
Madkulturen er en selvejende institution under Miljø- og Fødevareministeriet og laver årlige undersøgelser af danskernes mad- og måltidsvaner:
Landbrug & Fødevarer laver også forbrugeranalyser – bl.a. om brug af færdigretter og take away (2020 og 2018).
Dansk Kaffeinformation, som er er kaffebranchens fælles informationskontor, har oplysninger om forbrug af kaffe:
Dansk Vegetarisk Forening har i 2017-2020 – i samarbejde med Coop Analyse – lavet en undersøgelse om det vegetariske miljø i Danmark.
Miljøstyrelsen har fokus på madspild:
Landbrug & Fødevarer har i 2018 udgivet en rapport, der samler nyere analyseresultater og forbrugerundersøgelser om danske forbrugeres madspild:
[Revideret februar 2021]