Gå til sidens indhold

21.000 har søgt om asyl i Danmark i 2015

Asylansøgninger og opholdstilladelser 2015

Bruttoansøgertallet (dvs. alle personer, der ansøger om asyl i Danmark) har i 2015 rundet 21.000 personer, hvilket er det højeste antal siden denne opgørelse startede i 1998. Registreringstallet (dvs. de personer, der faktisk får behandlet deres asylsag i Danmark, efter at bl.a. de "åbenlyst grundløse" ansøgere er blevet afvist) er også stigende, og tallet for 2015 er det højeste siden 1993.

Asylansøgninger

Flest asylansøgere fra Syrien

Syriske statsborgere dominerer klart blandt asylansøgningerne, da 8.604 personer i 2015 søgte asyl i Danmark. Det svarer til 41 pct. af alle asylansøgninger. På de efterfølgende pladser kommer statsborgere fra Iran og Afghanistan.

Asylansøgninger efter statsborgerskab

Flest opholdstilladelser til arbejde

I 2015 blev der givet knap 85.000 opholdstilladelser i alt. De fleste blev givet til arbejde, nemlig 35 pct. Herefter følger uddannelse med 21 pct. Antal opholdstilladelser til asyl dækker 13. pct. og familiesammenføring 14 pct.

Opholdstilladelser

Flest syriske statsborgere får opholdstilladelse

I 2015 fik næsten 13.000 syriske statsborgere opholdstilladelse i Danmark. Heraf fik 52 pct. en tilladelse til familiesammenføring og 47 pct. fik en opholdstilladelse til asyl. Blandt de ti lande, der har fået flest opholdstilladelser skiller to lande sig ud, nemlig Syrien og Eritrea. Personer fra disse to lande har næsten udelukkende fået tilladelse til asyl eller familiesammenføring. De otte andre lande har i overvejende grad flest tilladelser til arbejde eller uddannelse.

Opholdstilladelser efter statsborgerskab

Nyt fra Danmarks Statistik

17. februar 2016 - Nr. 73

Hent som PDF
Næste udgivelse: 20. februar 2017

Kontakt

Kilder og metode

 Grundlaget for statistikken er oplysninger fra Udlændingestyrelsen. Opgørelsen over bruttoansøgertallet er fra Nationalt Udlændinge Center (Rigspolitiet). I denne offentliggørelse anvendes ordet opholdstilladelse som en samlet betegnelse for de forskellige legale muligheder for ophold i Danmark, dvs. opholdstilladelse og EU/EØS-registreringsbevis.

Vis hele teksten » « Minimer teksten

Statistik­dokumentation


Tabeller fra Statistikbanken

Oversigt i Statistikbanken

Vis flere » « Minimer

Publikationer

Indvandrere og efterkommere

Anden information

Seneste nyt om Befolkning