Gå til sidens indhold

Flere danskere holder vinterferie i danske sommerhuse

Danske feriegæster lejer 42 pct. mere tid i danske sommerhuse i februar, end de gjorde for fem år siden.

7. februar 2020 kl. 8:00

Flere danskere har fået øjnene op for sommerhuse i Danmark som rammen om deres vinterferie i februar måned.

Antallet af udlejede hus-uger i danske sommerhuse købt af danskere er steget fra 6.440 i 2015 til 9.150 i 2019, svarende til en stigning på 42 pct.

Og noget tyder på, at tendensen vil fortsætte i 2020. Danskere har nemlig allerede pr. november 2019 ’forud-booket’ 2.120 hus-uger i danske sommerhuse i februar 2020. Det er 60 pct. flere, end der var booket på samme tidspunkt for fem år siden for den kommende februar.

”På trods af en lille nedgang i ’forud-bookinger’ fra sidste år til i år, så er den overordnede trend på området fremgang, med en gennemsnitligt årlig vækst på 12 pct. siden 2015,” forklarer specialkonsulent i Danmarks Statistik Paul Lubson. 

Hus-uger er et mål for, hvor mange hele uger på syv dage et sommerhus har været udlejet til en gæst.

Udlejede hus-uger i februar købt af danskere samt danskeres ’forud-bookinger’ af sommerhuse i kommende februar måned, 2015-2019

husuge1

Kilde: Danmarks Statistik, www.statistikbanken.dk/ferieh2

Anm: Forudbookingerne i kommende februar måned måles i alle årene pr. november måned, og viser altså, hvor mange der i november måned det år, havde ’forud-booket’ et sommerhus i den kommende februar måned.

Halvdelen af hus-ugerne i februar lejes af danskere

I 2019 endte danskere med i alt at leje 9.150 hus-uger i danske sommerhuse i februar. Dermed stod danskere for 50 pct. af samtlige 18.152 lejede hus-uger i februar 2019.

”Februar er den måned på året, hvor danskere fylder mest i de danske udlejnings-sommerhuse,” forklarer specialkonsulent i Danmarks Statistik Paul Lubson.

”Danskerne står generelt for omkring 22 pct. af de udlejede hus-uger, hvis man betragter et gennemsnit hen over hele året. Men i februar står danskerne altså for i omegn af 50 pct. af al den udlejede tid i danske sommerhuse.” 

Februar måned stod i alt for 3 pct. af hele årets udlejede hus-uger i 2019, idet sommermånederne stadig er de klart mest populære måneder for udlejnings-sommerhuse.

Danskeres andel af samtlige lejede hus-uger, januar-november. 2019

husuge2

Kilde: Danmarks Statistik, www.statistikbanken.dk/ferieh1

 

Fakta: Danmark er danskernes favoritdestination i vinterferien

  • Tendensen på udlejningsmarkedet for danske sommerhuse er stigende, og antallet af årligt udlejede hus-uger er fra 2015-2019 steget med 17 pct.
  • I 2017 var Danmark rammen om 27 pct. af danskernes lange ferierejser (mindst fire overnatninger) i vinterferien.
  • Danmark er den mest populære enkeltstående destination for danskerne på denne tid af året efterfulgt af Spanien, Østrig og Sverige.
  • Når ferien går til udlandet, så vælger danskerne flyet på 81 pct. af rejserne og bilen på 15 pct. af rejserne. De resterende 4 pct. udgøres af busser, tog og skibe. 
  • Når ferien holdes i Danmark, vælger danskerne bilen på 71 pct. af rejserne og flyet på 16 pct. af rejserne. De resterende 13 pct. udgøres af busser, toge og skibe.
  • Kilde: Danmarks Statistiks spørgeskemaundersøgelse Ferie- og forretningsrejser & statistikken Feriehusudlejning

 

Har du spørgsmål til tallene i denne artikel, kan du kontakte specialkonsulent Paul Lubson på pal@dst.dk eller tlf:  3917 3542