Gå til sidens indhold

Vielser og skilsmisser - børn i skilsmisser

Publikationen giver oplysninger om de forhold, som er centrale, når vi danner en familie, og når en familie går i opløsning.
Temapublikationen Vielser og skilsmisser - børn i skilsmisser løfter noget af sløret for, hvad der kendetegner os danskere, når vi bliver gift, når vi bliver skilt, og hvad der sker med børnene, hvis far og mor bliver skilt.

Analysen går i dybden på følgende områder:
  • Vielser. Har den sociale baggrund betydning for, hvem vi gifter os med? Spiller det ind på giftermålet, om man er på eller uden for arbejdsmarkedet; om man er lønmodtager eller topleder; om man er kok eller revisor, eller om man har en uddannelse eller ej?
  • Skilsmisser. Bliver toplederen oftere skilt end lønmodtageren? Bliver de kortuddannede oftere skilt end de langtuddannede? Har mænds sociale baggrund større betydning end kvindernes i forhold til skilsmisser?
  • Skilsmissebørn. Har antallet af børn i familien betydning for, om de voksne går fra hinanden? Hvem bor børnene med, når forældrene bliver skilt? Hvor ofte flytter børnene over i nye familier, og hvor ofte flytter mor og far alene?


Vielser og skilsmisser - børn i skilsmisser

Kolofon

Vielser og skilsmisser - børn i skilsmisser
Borgere
ISBN: 87-501-1498-0
Udgivet: 24. november 2005 kl. 09:30
Antal sider: 59
Kontaktinfo:
Annemette Lindhardt Olsen
Telefon: 39 17 30 13

tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig