Gå til sidens indhold

Indvandrere i Danmark 2014

Publikationen giver et indblik i, hvordan livet er for de mennesker, som er indvandret til Danmark - og deres børn.

Publikationen går i dybden med emner som arbejdsmarked, uddannelse og kriminalitet. For første gang rummer publikationen i år også informationer om indvandrere og efterkommeres karakterer i folkeskolen.

Lavere karakterer
Tallene viser, at ikke-vestlige indvandrere og efterkommere generelt får lavere karakterer i folkeskolen end børn med dansk oprindelse.

For ikke-vestlige efterkommere har karaktergennemsnittet for de seneste fem år ligget på 5,0 for drengenes vedkommende og 5,4 for pigernes. For børn med dansk oprindelse var det 6,4 for drengene og 7,0 for pigerne.

Efterkommernes børn får også lavere karakterer
Ikke kun ikke-vestlige indvandrere og efterkommere får lavere karakterer - også efterkommernes børn ser ud til at få ringere bedømmelse.

Ved folkeskolens afgangsprøve i 2013 var karaktergennemsnittet for ikke-vestlige børn af efterkommere på niveau med de ikke-vestlige efterkommeres. Deres karaktergennemsnit var 5,3 for drengene og 5,8 for pigerne.

De tilsvarende gennemsnit for drenge og piger med dansk oprindelse var markant højere med 6,6 og 7,3 i 2013.

Flere konklusioner

Blandt publikationens øvrige interessante konklusioner finder man disse:

  • Børn: Fertiliteten er faldet for ikke-vestlige indvandrere, som er gået fra at få 2,57 børn i gennemsnit i 2003 til 1,81 i 2013. Det nuværende niveau er kun marginalt højere end for kvinder med dansk oprindelse, som i 2013 fik 1,69 børn i gennemsnit.
  • Krisen: Ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres underbeskæftigelse er steget fra 2008 og frem. Selvom ikke-vestlige indvandrere og efterkommere traditionelt er mindre i beskæftigelse end mennesker med dansk oprindelse, så viser stigningen at begge grupper har været særligt ramt af den økonomiske krise.
  • Offentlig forsørgelse: 65 pct. af de ikke-vestlige indvandrere i aldersgruppen 55-59 år på offentlig forsørgelse, mens det kun er tilfældet for 26 pct. af personerne med dansk oprindelse i samme aldersgruppe.


Indvandrere i Danmark

Kolofon

Indvandrere i Danmark
Borgere
ISBN: 978-87-501-2152-7
Udgivet: 26. november 2014 kl. 09:00
Antal sider: 128
Kontaktinfo:
Dorthe Larsen
Telefon: 39 17 33 07

tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig