Gå til sidens indhold

Færdselsuheld

Statistikken indeholder oplysninger om trafikuheld med personskade, som er opgjort efter uheldets art, transportmiddel, uheldssituation, uheldssted og tidspunkt.

Introduktion

Om dræbte og tilskadekomne i trafikken findes oplysninger om alder, køn, uheldsart, uheldssituation, transportmiddel og personskade. For førere i trafikuheld findes oplysninger om alder, køn, transportmiddel, kørekortets alder og alkoholpromille.
 
Grundlaget for statistikken er data fra Vejdirektoratets Vejsektorens Informations System. Statistikken er årlig.

Færdselsuheld er uheld, der er sket på en offentlig tilgængelig gade, vej, plads eller lignende. Uheldet skal ske i forbindelse med den trafikale benyttelse af de nævnte områder, og mindst én af de implicerede parter har været kørende. Det vil sige, at fx togulykker (bortset fra uheld i jernbaneoverskæringer) eller uheld, hvor der kun har været fodgængere impliceret, ikke er omfattet af den nuværende definition af færdselsuheld.

Dokumentation

Begrebsforklaring

Færdselsuheld

Et færdselsuheld defineres som et uheld, der er sket på en offentlig tilgængelig gade, vej, plads eller lignende, når uheldet står i forbindelse med den trafikale benyttelse af de nævnte områder, og mindst én af de implicerede parter har været kørende. Det vil sige at fx togulykker, bortset fra uheld i jernbaneoverskæringer, eller uheld, hvor der kun har været fodgængere impliceret, ikke er omfattet af den nuværende definition af færdselsuheld.

Personskadeuheld

Færdselsuheld hvor en eller flere personer er kommet til skade eller er blevet dræbt.

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal

 

Relateret indhold i Færdselsuheld

Kontakt

Jørn Korsbø Petersen
Telefon: 39 17 32 77

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kurser om statistik

Se kurser udbudt af Danmarks Statistik

Har du lyst til at lære mere om statistikken?

Se vores kursusoversigt her