Gå til sidens indhold

Ferie- og forretningsrejser

Spanien har i årevis været danskernes foretrukne feriemål i udlandet, når det handler om lange ferierejser med mindst fire overnatninger. Også Italien, Frankrig, Sverige og Tyskland tiltrækker normalt mange danske turister.

Introduktion

Ud over, hvilke lande vi besøger, og hvor længe vi er der, fortæller statistikken også, hvad der er formålet med vores feriebesøg i både Danmark og udlandet. Blandt de mest udbredte formål er disse:

• Besøg hos familie og venner
• Storbyferie
• Badeferie
• Sommerhus

Transporten til feriesteder i udlandet foregår hyppigst med fly, når det gælder lange rejser. Til gengæld tager danskerne hyppigst bilen, når det gælder korte ophold i udlandet med én, to eller tre overnatninger.

Statistikken er opgjort på baggrund af en stikprøveundersøgelse blandt danskere på 15 år og derover og rummer også tal for forretningsrejser.

Der er tal for, hvor mange penge ferie- og forretningsrejserne i gennemsnit koster. Ligeledes fortæller tallene, om vi bor på hotel/feriecenter, i feriehus eller hos venner og familie.

Dokumentation
 

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

HovedtalRelateret indhold i Ferie- og forretningsrejser

Kontakt

Nanna Nikander Nonboe-Nygaard
Telefon: 39 17 32 65

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Bliv fortrolig med Statistikbank­en


Kusus - Statistikbanken grundlæggende

Kursusoversigt