Gå til sidens indhold

Tilgængelighed

Kontaktinfo

Arbejdsmarked, Personstatistik.
Michèle Naur
3917 3414

mln@dst.dk

Hent som PDF

Det årlige og det kvartalsvise arbejdstidsregnskab før 2016-revision (Afsluttet)

Arbejdstidsregnskabet offentliggøres i:

  • Nyt fra Danmarks Statistik,
  • Arbejdsmarked (Statistiske Efterretninger) og
  • Statistikbanken

Du kan se mere på vores emneside om ATR og vores emneside om beskæftigelse.

Udgivelseskalender

Udgivelsestidspunktet fremgår af udgivelseskalenderen. Datoen bekræftes i ugerne forinden.

Udgivelseskalender - adgang

Udgivelseskalenderen kan findes på følgende link: Udgivelseskalender.

Udgivelsespolitik - brugeroplysning

Statistikker offentliggøres altid kl. 08:00 på dagen, der er annonceret i udgivelseskalender. Ingen uden for Danmarks Statistik ser statistikken før offentliggørelsestidspunktet.

NYT/Pressemeddelelse

Arbejdstidsregnskabet offentliggøres i Nyt fra Danmarks Statistik.

Publikationer

Arbejdstidsregnskabet indgår i Statistisk Årbog i kapitel Arbejde, løn og indkomst, afsnit Beskæftigelse.

I december 1998 blev rapporten Integreret arbejdsmarkedsstatistik - Arbejdsmarkedsregnskab og Arbejdstidsregnskab 1995-97 offentliggjort. Heri blev Arbejdstidsregnskabet præsenteret, hvori er inkluderet en væsentlig mere detaljeret beskrivelse af de anvendte primærkilder og begrebsforskelle mellem dem.

Statistikbanken

Data findes gratis tilgængelige i statistikbanken på https://www.statistikbanken.dk, jf. ATR-tabeller.

De kvartalsvise tabeller er:

  • ATR20: Kvartalsvist arbejdstidsregnskab efter branche (DB07), sektor, type og socio-økonomisk status (erstatter ATR11KV)
  • ATR24: Arbejdstidsregnskab (sæsonkorrigeret) efter branche (DB07 10-grp), type og socioøkonomisk status (erstatter ATR3KV)
  • ATR26: Arbejdstidsregnskab (sæsonkorrigeret) efter sektor, type og socioøkonomisk status (erstatter ATR4KV)

De årlige tabeller er:

  • ATR30: Årligt arbejdstidsregnskab opdelt på Danmarks Statistiks standard branchegruppe (DB07), sektor, type, socio-økonomisk status og køn (erstatter ATR11)
  • ATR32: Årligt arbejdstidsregnskab på nationalregnskabets branchegrupperinger efter branche (DB07), sektor, type, socio-økonomisk status og køn (erstatter ATR22) Se i øvrigt note (*) nedenfor.
  • ATR: Indeks for arbejdstidsregnskabet (2010=100) efter køn, sektor og type (erstatter ATRI)

De gamle (nu udgåede) tidsserier for perioden, der dækker kvartaler (1. kvartal 1995-2. kvartal 2012) og årene 1995-2010*, er tilgængelige i statistikbanken under afsluttede serier.

Det nye ATR og det hidtidige ATR er ikke sammenlignelige, da såvel kilder, population, metode som begreber er ændret i forhold til tidligere.

Note (*): I forbindelse med offentliggørelsen af 2. kvartal i september 2013 er tabellen ATR32 i Statistikbanken blevet opdateret. ATR32 indeholder årlige ATR-tal fordelt på bl.a. nationalregnskabets 117- og 69-branchegrupperinger (DB07). Årsagen er, at det tidligere alene har været muligt at opdele brancherne sektormæssigt på offentlig forvaltning og service versus virksomheder og organisationer. Et tillæg til ATR produktionssystemet har medført, at outputtet efterfølgende bliver fordelt på mere detaljerede sektorer på baggrund af sektorfordelingerne i RAS og erhvervsbeskæftigelsen. Derfor er det nu også blevet muligt at opdele ATR sektormæssigt mellem aktiviteter, der er markedsmæssige, og aktiviteter, der er ikke-markedsmæssige, således som nogle af nationalregnskabets brancheaggregater er afgrænset. I forhold til den tidligere opdeling betyder det, at sektoren nonprofit-institutioner rettet mod husholdninger, der tidligere var placeret i markedsmæssige nationalregnskabsbrancher, nu er flyttet til ikke-markedsmæssige nationalregnskabsbrancher.

Adgang til mikrodata

Data i ATR er aggregerede tal, hvor antal præsterede arbejdstimer, lønsum, det gennemsnitlige antal job og den gennemsnitlige beskæftigelse summeres på 6-cifret brancheniveau (DB), sektor2, socioøkonomisk status 3, køn, og 5 grupper af arbejdsomfang. Fra dette niveau summeres data til offentliggørelsesniveau (bl.a. forskellige typer brancheaggregater).

Grundmaterialet består alene af eksisterende statistikker. Alle indhentede oplysninger lagres, men detaljerede ikke-offentliggjorte oplysninger stilles ikke til rådighed.

Anden tilgængelighed

ATR leverer diverse serier til STS:

STS-variable Annex A: Industrial Annex B: Construction Annex C: Retail trade and repair Annex D: Other services
Employment (sts variable 210) INDEMPL CONSEMPL RTDEMPL SERVEMPL
Hours worked (sts variable 220) INDHOUR CONSHOUR RTDHOUR SERVHOUR
Gross Wages and Salaries (sts variable 230) INDEARN CONSEARN RTDEARN SERVEARN

Endvidere leverer ATR data til interne brugere, især til nationalregnskabet, men også til andre interessenter i relation til konjunkturforum. Konjunkturforum er et intern forum i Danmarks Statistik oprettet med henblik på at sikre en aktiv og løbende opmærksomhed omkring koordineringen af konjunkturstatistikkerne.

Diskretioneringspolitik

Der er normalt ikke behov for at diskretionere, idet ATR bygger på aggregerede data. Se i øvrigt: Danmarks Statistiks fortrolighedspolitik.

Diskretionering og databehandling

Der er normalt ikke behov for at diskretionere, idet ATR bygger på aggregerede data.

Dog er der diskretioneret i forhold til leverancer til EU-STS, idet nogle branchegrupper enten slet ikke er relevante eller kun er relevante i meget begrænset målestok i Danmark. Det drejer sig om branchegrupperne 2-cifrede NACE: 'B06','B08','B09','C19'.

Reference til metodedokumenter

Metoden i Arbejdstidsregnskabet er beskrevet mere indgående i serien Arbejdsmarked (Statistiske Efterretninger).

Metodeændringer i forbindelse med overgang til eIndkomst er beskrevet i notatet databrud i ATR ved overgang til eIndkomst.

I december 1998 blev rapporten Integreret arbejdsmarkedsstatistik - Arbejdsmarkedsregnskab og Arbejdstidsregnskab 1995-97 offentliggjort. Heri blev Arbejdstidsregnskabet præsenteret, hvori er inkluderet en væsentlig mere detaljeret beskrivelse af de anvendte primærkilder og begrebsforskelle mellem dem.

Dokumentation af kvalitetssikring

Resultater fra vurdering af beskrivelse af produkter og udvalgte processer foreligger i detaljeret form for hver statistik samt summarisk i rapporter til arbejdsgruppen for kvalitet.