Salg af føde- og drikkevarer til foodservice
Her kan I indberette oplysninger til statistikken
Indberet via virk.dk Virksomheder bruger typisk ca. 60 minutter på denne indberetning. |
Hvad bliver jeres indberetning brugt til?
Her indberetter grossister og andre virksomheder, der sælger føde- og drikkevarer til foodserviceområdet - det vil sige storkøkkener, restauranter, kantiner, caféer mv. Jeres indberetning er nødvendig for at kunne belyse den samlede omsætning til foodservice og omsætning af økologisk foodservice. Statistikken bruges blandt andet af Miljø- og Fødevareministeriet, Landbrug & Fødevarer, Økologisk Landsforening samt hotel og restaurationsbranchen. Herudover almen interesserede i udviklingen af forbruget af fødevarer. Se "Nyt" fra statistikken nederst på siden.
Mere om indberetningen:
Indberetningsfristen er 3. marts 2023.
Her kan I hente en oversigt over alle spørgsmål i undersøgelsen som kladde eller som forberedelse til jeres indberetning.
OBS: Kladden kan indeholde spørgsmål, der ikke vises til alle virksomheder i den digitale indberetningsløsning.
Se alle spørgsmål: Salg af føde- og drikkevarer til foodservice (PDF - kladde).
Vejledning til indberetning af Salg af føde- og drikkevarer til foodservice - (PDF).
Typisk tidsforbrug pr. indberetning er 60 minutter
Virksomheder kan frivilligt oplyse deres tidsforbrug i indberetningsløsningen. Virksomheder bruger typisk ca. 60 minutter på denne indberetning – inklusiv adgang, fremskaffelse af oplysninger, indtastning og eventuel support.
Indberet digitalt med MitID Erhverv/NemID. Ejere af enkeltmandsvirksomheder kan også indberette med deres private MitID/NemID til erhverv.
Vælg START INDBERETNING ovenfor, og indberet med MitID Erhverv/NemID.
- Når I er logget ind, kan I indberette til flere statistikker og for flere perioder.
- Hvis indberetningen afbrydes, kan I gemme en kladde.
- I kan genåbne og rette indsendte indberetninger med MitID Erhverv/NemID.
Vejledning til indberetning af Salg af føde- og drikkevarer til foodservice - (PDF).
Indberetningen er lovpligtig
EU-lovgivning forpligter Danmark til at producere en række statistikker om erhvervslivet.
Lov om Danmarks Statistik §§ 8-12a forpligter virksomheder til at indberette oplysninger til statistik.
Antal virksomheder med indberetningspligt til denne statistik
Hvert år er ca. 180 virksomheder pligtige til indberetning.
Hvordan udvælges virksomheder?
Undersøgelsen gennemføres primært blandt fødevaregrossister, som kan have salg til foodservice (med eller uden økologiske varer). Der udarbejdes en stikprøve via Erhvervsstatistisk register efter branchegrupper.
Vores supportteam kan svare jer via e-mail eller ringe jer op.
I kan anmode om længere frist via vores supportformular.
Seneste "Nyt" fra statistikken
Mange økologiske mejerivarer til foodservice
12. september 2022
Salget af økologiske varer til foodservice (storkøkkener o.l.) adskiller sig tydeligt fra det samlede salg til foodservice, når man ser på varekurvens sammensætning. Fx udgør mejeriprodukter og æg 31 pct.
Tabeller i Statistikbanken om 'Handel med økologiske fødevarer'
Emneside: Salg af føde- og drikkevarer til foodservice.
Statistikdokumentation: Salg af føde- og drikkevarer til foodservice.