Gå til sidens indhold

Frivilligt arbejde er mere udbredt i landområderne

Kulturvaner 1. kvt. 2023 frivillighed

Kulturvaneundersøgelsens måling fra første kvartal 2023 viser, at lidt under hver tredje i befolkningen har udført gratis arbejde som frivillig, fx i lokalsamfundet, på socialområdet eller i en idrætsforening. Den del af befolkningen, der bor i landområder, har i højere grad udført frivilligt arbejde sammenlignet med den del af befolkningen der bor i byområder. Ser man på byområder, dvs. hovedstadskommunerne samt de største byer København, Aarhus, Odense og Aalborg, er andelen af frivillige på 27 pct., mens det i landområder, dvs. uden for de store byer, er 34 pct. der har udført frivilligt arbejde i første kvartal 2023.

Har udført frivilligt arbejde fordelt på by- og landområde. 1. kvt. 2023Kilde: Særkørsel på grundlag af: www.statistikbanken.dk/kvuhoved

Frivillighed inden for idræt og fritid og hobby er mest udbredt

Blandt dem der har udført frivilligt arbejde har flest arbejdet inden for områderne idræt og fritid og hobby. I byområderne har hver fjerde, der arbejder frivilligt, udført frivilligt arbejde inden for idræt. I landområderne er det 31 pct. Det er ligeledes populært at arbejde frivilligt inden for fritid og hobby. I byområderne arbejder hver femte frivillige inden for dette område, i landområderne er det hver fjerde frivillig, der er inden for fritid og hobby.

Har udført frivilligt arbejde fordelt på by- og landområde 1. kvt. 2023Kilde: Særkørsel på grundlag af: www.statistikbanken.dk/ kvufri04

Nyt fra Danmarks Statistik

1. juni 2023 - Nr. 191

Hent som PDF
Næste udgivelse: 1. september 2023

Kontakt

Kilder og metode

Kulturvaneundersøgelsen gennemføres hvert kvartal og begyndte 1. juli 2018. Der spørges ca. 6.000 personer hvert kvartal, og statistikken er baseret på resultaterne fra gennemførte interviews blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen i alderen 16 år og over.

Vis hele teksten » « Minimer teksten

Statistik­dokumentation