Gå til sidens indhold

80 pct. af offentlige arbejdspladser innoverer

De fleste offentlige arbejdspladser er innovative, og innovationen resulterer ofte i øget kvalitet og effektivitet. Få et overblik over forholdene for dansk nytænkning og udvikling i Innovation og forskning 2018, der udkommer i dag.

27. august 2018 kl. 8:00

For offentlige arbejdspladser er innovation ofte en del af hverdagen, og 80 procent af de danske offentlige arbejdspladser innoverer. Resultatet er ofte både øget kvalitet af de udbudte produkter samt mere effektive processer. Resultaterne stammer fra bogen Innovation og forskning 2018, der udkommer i dag. Bogen udkommer årligt og giver et statistisk overblik over aktiviteter i forbindelse med forskning, udvikling og innovation i Danmark. I årets udgivelse er der særligt fokus på innovation i den offentlige sektor, som er et område, der først er blevet statistisk belyst indenfor de seneste år. Innovation er defineret som introduktionen af nye eller væsentligt forbedrede produkter, serviceydelser, produktionsprocesser, organisatoriske metoder eller kommunikation.

’Vi kan se, at ledere og medarbejdere er den hyppigste kilde til innovation på de offentlige arbejdspladser, og at udefra kommende faktorer som lovgivning og krav om effektivisering medvirker til at fremme innovationen, ‘ fortæller Jens Brodersen, der er redaktør på Innovation og forskning 2018.

Danmark bruger 3,2 pct. af BNP på forskning

Danmark ligger på fjerdepladsen i Europa, hvad angår udgifter til forskning og udvikling (FoU) i erhvervslivet, opgjort som andel af bruttonationalproduktet (BNP). I Danmark brugte virksomhederne 42,9 mia. kr. til egen forskning og udvikling, hvilket svarer til 2,1 pct. af BNP i 2016.

’De samlede danske investeringer til FoU som andel af BNP er siden 2000 steget fra 2,0 pct. til 3,2 pct. af BNP i 2016. Erhvervslivet stod for 2,1 pct., og den offentlige sektor stod for den resterende 1,1 pct. af BNP, ‘ fortæller Jens Brodersen.

Hvis du ønsker at læse Innovation og forskning 2018, kan du finde den her.

Hvis du har spørgsmål til publikationen, er du velkommen til at kontakte Jens Brodersen på tlf: 39 17 30 57 eller jbr@dst.dk.