Gå til sidens indhold
Vi har fra 14. september 2021 organiseret vores statistikker på en ny måde. Har du brug for hjælp til at finde den statistik, du plejer at bruge, eller vil du vide mere om ændringerne, kan du læse mere her.
Vi har fra 14. september 2021 organiseret vores statistikker på en ny måde. Har du brug for hjælp til at finde den statistik, du plejer at bruge, eller vil du vide mere om ændringerne, kan du læse mere her.

Emma og William er mest populære – nogle steder i landet

De mest populære navne til børn født i 2014 er Emma og William. Men zoomer vi ind på landsdelene er der stor forskel på, hvilke navne, der indtager førstepladsen.

14. juli 2015 kl. 9:00

I alle ti landsdele sniger Emma sig ind på listen over de fem mest populære pigenavne i 2014, men kun i halvdelen af landsdelene indtager det førstepladsen. Det gælder for Nordsjælland, Østsjælland, Vest- og Sydsjælland, Sydjylland og Nordjylland.

I Byen København er det Olivia, der ligger øverst på listen, 16 ud af 1.000 nyfødte piger i Byen København fik det navn i 2014. Det eneste andet sted i landet, Olivia har fået plads på top-fem listen er i Nordsjælland.

I Københavns omegn ligger Isabella på førstepladsen, på Bornholm er det Liva, Fyn foretrækker Freja, mens det i Østjylland er Ida og for Vestjylland Sofia.

William er det mest populære drengenavn i seks ud af ti landsdele. Det gælder Københavns omegn, Nordsjælland, Vest- og Sydsjælland, Fyn, Sydjylland og Østjylland. Den eneste landsdel, hvor navnet slet ikke er med i top-fem er Byen København. Her ligger Carl på førstepladsen. Den eneste anden landsdel, der har Carl med i top fem er Nordsjælland.

På Bornholm deler Benjamin og Villads førstepladsen. Ingen af de navne er med på top-fem i nogen af de øvrige landsdele. I Østsjælland var Victor det mest populære, mens det var Lucas i Vestjylland og Malthe i Nordjylland.

På vores hjemmeside kan du se top-fem listerne over mest populære navne til børn født i 2014 i de forskellige landsdele. Du kan også finde top-ti for regionerne.

I dagens Nyt fra Danmarks Statistik kan du læse om, hvilke drenge- og pigenavne der er gået mest frem, og hvilke der er gået mest tilbage. Her finder du også en top-50 over mest populære navne.

I vores navnebarometer kan du se, hvordan det er gået med populariteten af dit eget navn.

For spørgsmål eller yderligere information er du velkommen til at kontakte Dorthe Larsen, tlf.: 39 17 33 07 eller dla@dst.dk.