Gå til sidens indhold

FAQ om Danmarks Datavindue

Vi har samlet de mest almindelige spørgsmål om Danmarks Datavindue på siden her. Kan du ikke få svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Forskningsservice på enten forskningsservice@dst.dk eller telefon 39 17 31 30 (åbent mandag-fredag mellem 10-15).

Du kan se vores vejledningsvideoer i playlisten på Youtube.

FAQ’en opdateres løbende. 

Jeg skal på logge på Danmarks Datavindue for første gang – hvordan kommer jeg ind?
Når du logger på remoten skal du klikke på ”Danmarks Datavindue”.

Første gang du skal på Danmarks Datavindue skal du trykke ”Hjælp til login” og her indtaste din 3-4 tegns ident. Du vil modtage en sikkerhedskode til den mailadresse der er angivet under din ident. Når du har valgt nyt password, kan du komme ind på Danmarks Datavindue.

Hvornår får jeg tildelt en projektansvarlig til mit nyoprettede projekt?
Du får senest tildelt en projektansvarlig, når jeres administrator sender projektindstillingen til godkendelse hos Forskningsservice. Hvis du har spørgsmål tidligere i processen, kan du sende en mail til din institutions kundeteam, hvor du i emnefeltet angiver projektnummer samt at du ønsker en projektansvarlig. I mailen stiller du de spørgsmål du måtte have.

Se kontaktoplysninger på kundeteams

Hvor underskriver jeg projektindstillingen?
Når projektansvarlig i Forskningsservice forhåndsgodkender projektindstillingen får I en mail. I skal herefter printe den godkendte projektindstilling til en pdf fra Danmarks Datavindue og underskrive den. Når projektindstillingen er underskrevet skal den sendes på mail til jeres projektansvarlige. Når I har sendt den underskrevne projektindstilling retur, bliver den endeligt godkendt af Forskningsservices kontorchef.

Kan jeg rette i projektindstillingen efter at den er sendt til administrator/Danmarks Statistik?
Nej, når du har sendt projektindstillingen til din administrator eller til Danmarks Statistik, kan du ikke længere rette i den. Hvis din projektansvarlige i Danmarks Statistik har spørgsmål eller kommentarer til indstillingen, har du mulighed for at rette dem, inden du sender indstillingen igen.

Kan jeg tilknytte brugere efter at indstillingen er sendt til administrator/Danmarks Statistik?< br/> Nej, når du har sendt projektindstillingen til din administrator eller til Danmarks Statistik, kan du ikke længere tilknytte brugere. Når du har fået projektindstillingen tilbage enten som godkendt eller til revision, kan du tilknytte brugere.

Hvordan får jeg lagt egne data på mit projekt?
Data, der ikke kommer fra Danmarks Statistiks Grunddatabank, skal beskrives overordnet under ”øvrige data” i indstillingen. Detaljerne omkring disse data uddybes i et bilag du sender på mail til din projektansvarlige. Der skal refereres til bilaget under ”øvrige data”.
Det er endnu ikke muligt i Danmarks Datavindue at uploade variabelbeskrivelser til egne data. Disse skal sendes i en mail til projektets ansvarlige hvor du i emnefeltet skriver projektnummeret.

Hvordan ser jeg prisen for min databestilling, inden jeg bestiller?
Når administrator via Danmarks Datavindue har sendt projektindstilling og databestilling til Forskningsservice vil den projektansvarlige i Forskningsservice kunne udarbejde et pristilbud. Dette tilbud sendes på mail til administrator og projektets kontaktperson.
Det er ikke muligt at se prisen inde i Danmarks Datavindue.

Kan jeg lave en genindstilling uden at tilføje grunddata og variable under dataindhold?
Nej, det kan du desværre ikke, da der kun kan være en gældende projektindstilling og alle data skal være dokumenteret på den gældende projektindstilling. Derfor skal genindstillingen være udfyldt med alle informationer.

Skal jeg tilføje alle brugere til projektet en for en?
Ja alle nye brugere skal tilføjes en af gangen. Alle brugere fra tidligere burde være tilføjet til projektet allerede.

Hvor lang leveringstid kan jeg forvente før jeg får mine data?
Spørg din projektansvarlige i Forskningsservice hvor lang, de forventer leveringstiden, er. Leveringstiden afhænger af det enkelte projekt.  

Min projektindstilling er ikke blevet godkendt. Hvad gør jeg?
Din projektansvarlige i Forskningsservice kan have kommentarer eller spørgsmål til din projektansvarlige, og derfor får du din projektindstilling tilbage til revision. Du kan se kommentarerne under de relevante afsnit i indstillingen.
Når du har rettet projektindstillingen til, kan du indsende den igen gennem Danmarks Datavindue. 

Jeg oplever problemer med Danmarks Datavindue. Hvad skal jeg gøre?
Oplever du tekniske problemer eller fejl med Danmarks Datavindue, vil vi meget gerne høre om det, så vi kan rette dem. Kontakt din projektansvarlige for at høre, hvad du skal gøre.

Særligt for projektdatabaser

Hvordan laver jeg en genindstilling af projektdatabasen?

Det er desværre ikke muligt, at genindstille projektdatabasens indstilling gennem Danmarks Datavindue endnu. Hvis du er databasemanager skal du derfor sende genindstillingen via mail til din FSE-projektansvarlige.

Kontakt

Forskningsservice
Telefon: 39 17 31 30