Delmål 12.3: Halver det globale madspild per person
Inden 2030 skal det globale madspild på detail- og forbrugerniveau pr. indbygger halveres og fødevaretab i produktions- og forsyningskæder, herunder tab af afgrøder efter høst, skal reduceres.
Indikatorer
12.3.1: Madaffald fordelt på de fem led i fødevareværdikæden
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tabellen viser madaffald fordelt på de fem led i fødevareværdikæden. # # Tallene udarbejdes af Miljøstyrelsen. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Forklaring
Data viser madaffald fordelt på de fem led i fødevareværdikæden målt i ton og kilo pr. indbygger.
Stigningen fra 2021 til 2022 skyldes især højere produktion samt, at produktionsrester efter minkproduktionens ophør ikke længere bruges som dyrefoder, men behandles som affald, se Affaldsstatistik 2022.
Indikatoren adskiller sig fra den FN’s officielle definition. I stedet måler Danmark madaffald i henhold til EU-Kommissionens delegerede retsakt (2019/1597).
Kilder: Miljøstyrelsen og Eurostat.
Senest opdateret:
27-11-2025