Gå til sidens indhold
Gå til delmål 2.3: Små fødevareproducenter skal producere det dobbelte Gå til delmål 2.3
Delmål 2.4: Delmål 2.4

Delmål 2.4

Inden 2030 skal der sikres bæredygtige fødevareproduktionssystemer og implementeres modstandsdygtige landbrugspraksisser, som øger produktivitet og produktion, medvirker til at bevare økosystemer, styrker kapaciteten for tilpasning til klimaforandringer, ekstreme vejrforhold, tørke, oversvømmelser og andre katastrofer, og som fremskynder forbedring af land og jordkvalitet.

Gå til delmål 2.5 Gå til delmål 2.5: Bevar den genetiske mangfoldighed i fødevareproduktionen

Indikatorer

2.4.1: Bæredygtigt landbrug

Download data

Forklaring

Indikatoren måler bæredygtigheden af landbrugsbedrifter på nationalt niveau. Indikatoren er multidimensionel og består af 11 underindikatorer, som dækker de tre dimensioner af bæredygtighed: miljømæssig, økonomisk og social. Yderligere oplysninger om metoden kan findes her.

Indikator 2.4.1 omfatter landbrugsbedriften med særligt fokus på dens landbrugsareal, dvs. jord, der primært anvendes til afgrødeproduktion og husdyrhold. For hver af de 11 underindikatorer rapporteres andelen af landbrugsarealet separat efter bæredygtighedsstatus.

På nationalt niveau aggregeres resultaterne for hver underindikator ved at summere landbrugsarealet for alle bedrifter.

Senest opdateret:

31-07-2025