Delmål 2.4: Gør fødevareproduktionen mere bæredygtig
Inden 2030 skal der sikres bæredygtige fødevareproduktionssystemer og implementeres modstandsdygtige landbrugspraksisser, som øger produktivitet og produktion, medvirker til at bevare økosystemer, styrker kapaciteten for tilpasning til klimaforandringer, ekstreme vejrforhold, tørke, oversvømmelser og andre katastrofer, og som fremskynder forbedring af land og jordkvalitet.
Indikatorer
2.4.1: Bæredygtigt landbrug
Forklaring
Indikatoren måler bæredygtigheden af landbrugsbedrifter på nationalt niveau. Indikatoren er multidimensionel og består af 11 underindikatorer, som dækker de tre dimensioner af bæredygtighed: miljømæssig, økonomisk og social. Yderligere oplysninger om metoden kan findes her.
Indikator 2.4.1 omfatter landbrugsbedriften med særligt fokus på dens landbrugsareal, dvs. jord, der primært anvendes til afgrødeproduktion og husdyrhold. For hver af de 11 underindikatorer rapporteres andelen af landbrugsarealet separat efter bæredygtighedsstatus.
På nationalt niveau aggregeres resultaterne for hver underindikator ved at summere landbrugsarealet for alle bedrifter.