Gå til sidens indhold

Folketingsvalg (historiske) 1849

 

En tabellarisk Oversigt over de Valgberettigede ved Folkethingsvalg i Kongeriget Danmark og over Valgrettens Afbenyttelse sammesteds i Aaret 1849

Bogen handler om antallet af stemmeberettigede og antallet af vælgere ved Folketingsvalget i 1849.

Bogen indeholder et indledende afsnit, et tabelafsnit og et bilag. Det indledende afsnit handler om hvilke betingelser (6 bestemmelser) den enkelte person skulle opfylde for at have valgret. Der er forskellige tabeller over indflydelsen af de 6 bestemmelser på antallet af stemmeberettigede, og over antallet af stemme-berettigede i forhold til amt, valgkredse, alder og erhverv.Yderligere er der tabeller over antallet af stemmere (mødte vælgere).

Tabelafsnittet indeholder tabeller over antallet af stemmeberettigede efter kommune, erhverv og alder. Samt tabeller over antallet af vælgere i København, i forhold til valgkreds og vælgernes erhverv, med valgresultat. Og over antallet af vælgere i amterne, samt valgresultatet.

Bilag med tabeller over valgene i Frankrig i 1848 og 1849. 

Udgivet i Statistisk Tabelværk, Bd.2, Ny Rk.

 

Digitalisering af denne publikation er sket med økonomisk støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal.Folketingsvalg (historiske)

Kolofon

Folketingsvalg (historiske)
Borgere
Udgivet: 31. december 1851 kl. 09:30
Antal sider: 221
Kontaktinfo:
Informationsservice og Bibliotek
Telefon: 39 17 30 30

tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig