Gå til sidens indhold

KOM_RES_FORLOB_KVT

Langt navn

Ydelse under kommunalt ressourceforløb og jobafklaring

Generel Beskrivelse

Alle, der deltager i ressourceforløb og jobafklaring. Ydelsen er ikke afhængig af hverken formue eller ægtefællens indkomst.

Første registrerring 2. kvartal 2013.

Ressourceforløb skal sikre, at personer, som er i risiko for at komme på førtidspension, får udviklet arbejdsevnen. Målet er, at forløbet på sigt kan hjælpe den enkelte i arbejde eller i gang med en uddannelse.

Ressourceforløb er målrettet personer, der har komplekse problemer ud over ledighed, og som i høj grad risikerer at komme på førtidspension, hvis de ikke får en særlig indsats.

Detaljeret beskrivelse

Til og med 4 kvartal 2015 blev kommunalt ressourceforløb faslagt ud fra indberettet indtægtsartskode i SKATS e-indkomstregister. Fra 1.kvartal 2016 fordeles kontanthjælpsydelserne efter varigheder i registeret for offentligt forsørgede. det giver et lille databrud i opgørelsen. For 2015 giver skiftet til fordeling af kontanthjælpsydesler efter varigheder i offentligt forsørgede som fordelingsnøgle af kontanthjælpen et fald på 1 pct.i antal personer på kommunalt ressourceforløb og et fald i udbetalt ydelse under kommunalt ressourceforløb på 15 pct.

Værdisæt

Der findes ingen værdisæt til denne variabel