Gå til sidens indhold

Øgede kommunale bevillinger til idræt

Offentlige bevillinger til kulturelle formål 2015

De offentlige kulturbevillinger for 2015 udgør i alt 23,7 mia. kr. Det er en stigning i forhold til sidste år, hvor bevillingerne var på 23,1 mia. kr. Ligesom sidste år har øgede kommunale bevillinger til idræt bidraget mest til stigningen. Bevillingerne til idræt steg 263 mio. kr. i 2015 svarende til 7 pct. De kommunale bevillinger til museer steg i samme periode med 68 mio. kr. svarende til 11 pct. De statslige kulturbevillinger er samlet set uændret fra 2014 til 2015.

Offentlige kulturbevillinger efter kulturemne

Kommunernes andel af kulturbevillingerne er steget

Kommunernes andel af de offentlige kulturbevillinger er steget fra 43 pct. i 2014 til 45 pct. i 2015, og andelen af de statslige kulturbevillinger er tilsvarende faldet fra 57 pct. til 55 pct. Staten og kommunerne støtter forskellige kulturemner.

Statslige og kommunale kulturbevillinger efter kulturemner. 2015

Flest kommunale kulturpenge til idræt og biblioteker

De kommunale kulturpenge går primært til idræt og biblioteker, fx til drift af kommunale idrætsfaciliteter og folkebiblioteker. Radio og tv står for den største andel af de statslige kulturbevillinger og omfatter licensmidlerne til DR og de regionale TV 2-virksomheder. Øvrige dækker en lang række kulturemner, bl.a. folkeoplysning og folkehøjskoler, dagblade og tidsskrifter og film, og omfatter desuden fx kommunale fritidsopgaver, internationale kulturinitiativer og landsdækkende puljemidler.

Nyt fra Danmarks Statistik

31. august 2015 - Nr. 414

Hent som PDF
Næste udgivelse: Ingen planlagt

Kontakt

Kilder og metode

Offentlige bevillinger til kulturelle formål omfatter Finanslovstal for Kulturministeriet og de kunstneriske uddannelser samt udlodningsmidler (tips) og medielicens. Desuden indgår konti vedrørende kulturelle formål fra de kommunale budgetter. Tidligere blev oplysningerne formidlet via Kulturministeriets årlige publikation Kulturpengene.

Vis hele teksten » « Minimer teksten

Statistik­dokumentation