Gå til sidens indhold

De foreløbige udgivelser af den månedlige ejendomssalgsstatistik lukker

Danmarks Statistik har besluttet at lukke de foreløbige udgivelser af den månedlige statistik for ejendomssalg, herunder statistik på udviklingen i ejendomspriserne.

27. april 2022 kl. 10:00

Det skyldes, at vores nuværende datagrundlag ikke kan bære en hurtig månedlig offentliggørelse, som giver et tilstrækkeligt retvisende billede. Vi modtager ikke fuldt dækkende data på månedsbasis og har ikke informationer om, hvor skævhederne i datagrundlaget er, så vi har ikke mulighed for at korrigere for det. Vi har derfor vurderet, at med det nuværende datagrundlag er statistikken ikke egnet til hurtige udgivelser.

Vi vil fortsat udgive endelige månedstal samt foreløbige og endelige kvartalstal og årstal. Kvartals- og årstal vil blive udgivet en måned senere end hidtil for at sikre en større præcision.

Vi er ærgerlige over at måtte lukke de foreløbige udgivelser i månedsstatistikken og vil nu undersøge, om vi kan tilvejebringe data, der kan bære månedlige udgivelser.

Næste udgivelse af endelige månedstal for marts 2021 er 29. april 2022, hvor de foreløbige kvartalstal også vil blive revideret. Foreløbige kvartalstal for første kvartal 2022 udkommer 30. juni 2022.


Er du journalist, er du velkommen til at kontakte pressechef Majken Lenskjold på tlf. 2242 0748 eller mail: mle@dst.dk 

Har du faglige spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kontorchef Katja Møller Hjelvang på tlf. 2818 4847 eller mail: kmo@dst.dk