Gå til sidens indhold

Det standardberegnede lønindeks sættes på pause frem til november

Danmarks Statistik har besluttet at sætte udgivelsen af det standardberegnede lønindeks på pause frem til slutningen af november. Dette skyldes umiddelbart, at der er konstateret fejl i opgørelsen vedr. 3. kvartal 2021 for den private sektor, men også at vi den seneste tid har kunnet konstatere nogle mulige uhensigtsmæssigheder i vores produktionssystem, hvis fulde betydning vi har behov for at analysere nærmere. I samme omgang giver vi de anvendte metoder og procedurer et serviceeftersyn.

24. februar 2022 kl. 10:00 - Opdateret 13. juni 2022 kl. 10:15

Det fremgik tidligere af denne tekst, at det standardberegnede lønindeks var sat på pause indtil august. Vi har desværre været nødsaget til at udskyde genudgivelsen et kvartal, så det først udgives i november.

 

Vi forventer at genoptage vores udgivelser af det standardberegnede lønindeks med opgørelsen fra 3. kvartal 2022 i slutningen af november, når vores analysearbejde er afsluttet. 

Det implicitte lønindeks vil fortsat blive opdateret planmæssigt i Statistikbanken, men vi er klar over, at det er til gene for mange aktører, at vi er nødsaget til at sætte udgivelserne af det standardberegnede lønindeks på pause frem til november. 

Den konstaterede fejl i beregningen af lønudviklingen i 3. kvartal 2021 er i dag (24. februar) rettet, og de opdaterede resultater fremgår af Statistikbanken.


Er du journalist, er du velkommen til at kontakte pressechef Majken Lenskjold på tlf. 2242 0748 eller mail: mle@dst.dk 

Har du faglige spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kontorchef Thomas Bie på tlf. 4119 8710 eller mail: tbi@dst.dk