Gå til sidens indhold

Danmarks Statistik modtager donation fra Carlsbergfondet

Danmarks Statistik har i dag modtaget en donation på 10 mio. kr. fra Carlsbergfondet. Donationen fra Carlsbergfondet vil bidrage til, at forskere og analytikere får hurtigere overblik over data og mulighed for hurtigere at afvikle deres dataanalyser via Danmarks Datavindue.

7. december 2021 kl. 12:47

Formålet med Danmarks Datavindue er at give hurtig, sikker og let adgang til data og datadeling til analyse og styring for forskere og analytikere i den offentlige og private sektor. Donationen fra Carlsbergfondet supplerer udviklingen af Danmarks Datavindue på to områder. Den gør det muligt at styrke fundamentet og funktionaliteten gennem hurtigere og mere opfattende dokumentation af Danmarks mange samfundsdata. Donationen gør det også muligt at opnå erfaring med dataanalyser på computere med meget stor kapacitet (High Performance Computers - HPC).

”Visionen er ét vindue, én adgang, én sikker løsning. Vi takker Carlsbergfondet for at støtte op om vores ambitiøse projekt. Danmarks Datavindue er en væsentlig del af Danmarks Statistiks bidrag til digitaliseringen af det danske samfund, og potentialet er stort,” siger rigsstatistiker Birgitte Anker.

Stort potentiale

Ved at samle alle danske data i ét vindue og give forskere og analytikere hurtig, sikker og let adgang kan man forestille sig, at der blandt andet kan skabes grundlag for viden om, hvordan nye sygdomme spreder sig, udvikling af forebyggende og livreddende medicin samt viden om landbrugsproduktion, miljøbelastning og fødevarekvalitet. 

Læs mere om Danmarks Datavindue