Gå til sidens indhold

Nationalregnskab 2018 november-version er på trapperne

Nationalregnskabet giver det bedst mulige billede af Danmarks økonomiske udvikling med den viden vi har aktuelt. Tolkningen af tallene kan lettes ved at læse dem i sammenhæng med nogle nylige udgivelser.

5. november 2019 kl. 10:00

Torsdag 7. november kl. 8.00 offentliggør Danmarks Statistik Nationalregnskab 2018 november-version. For at nuancere brugen og tolkningen af nationalregnskabet har rigsstatistiker Jørgen Elmeskov tidligere på efteråret udgivet klummen Globalisering og handel med intellektuel ejendom kan udfordre tolkning af bnp-tal. Klummen skitserer nogle af de udfordringer, der er i forhold til produktionen af nationalregnskabet, og som skal tages i betragtning, når man fortolker på tallene.

Nationalregnskabet indeholder data fra stort set alle hjørner af økonomisk statistik, og det skal således også ses i forhold til andre offentliggørelser af statistik fra Danmarks Statistik.  

Forud for offentliggørelsen er det blandt andet relevant at henvise til Nyt fra Danmarks Statistik om Betalingsbalancen over for udlandet august 2019, som udkom 9. oktober 2019.

Få mere at vide om Danmarks bruttonationalprodukt

Hvis du har spørgsmål vedrørende produktionen af nationalregnskabet, er du velkommen til at kontakte Bo Siemsen på bsm@dst.dk eller 39 17 30 69 . For spørgsmål af en mere generel karakter er du velkommen til at kontakte pressemedarbejder Henrik Wanscher på hew@dst.dk eller 39 17 31 66.