Gå til sidens indhold

11 pct. mener ikke deres it-kompetencer slår til på jobbet

Et stadig mere digitaliseret arbejdsliv stiller krav til vores it-kompetencer. Det mener 11. pct. af danskerne i beskæftigelse ikke de er klædt på til. Omvendt er der et uudnyttet potentiale blandt 23 pct., som mener, at de ville kunne klare mere krævende it-baserede opgaver på jobbet end dem, de løser i dag. Det viser "It-anvendelse i befolkningen 2018", som udkommer i dag.

30. november 2018 kl. 8:00

Den øgede digitalisering på arbejdspladsen betyder, at vi skal tilegne os nye it-kompetencer. Hver anden dansker i arbejde har måttet lære nye systemer eller nyt udstyr at kende på jobbet det seneste år. Det mest udbredte måde at lære nyt på er ved sidemandsoplæring.

Den øgede digitalisering har desuden ændret de forhold, som danskerne arbejder under. Hver fjerde arbejder ofte hjemmefra, og 11 pct. gør det dagligt eller næsten dagligt. En ud af fem mener desuden, at digitaliseringen styrker samarbejdet på arbejdspladsen.

I It-anvendelse i befolkningen kan du desuden læse at:

  • Internettet er blevet en fast del af danskernes daglige rutine, og 88 pct. svarer, at de er på nettet næsten hver dag eller hyppigere.
  • Hver fjerde vurderer, at deres viden om cyber- og informationssikkerhed ”i mindre grad” er tilstrækkelig.
  • I 2018 har 88 pct. af danskerne enten søgt information, hentet blanketter eller sendt oplysninger via offentlige myndigheders hjemmesider inden for det seneste år. Ni ud af ti svarer, at de primært er tilfredse med servicen.
  • Der er positive forventninger til de muligheder, velfærdsteknologien giver, og 82 pct. svarer, at de enten i ”høj” eller i ”nogen grad” ser den som en god mulighed i fremtiden.

Hvis du har spørgsmål til publikationen, er du velkommen til at kontakte Agnes Tassy på tlf.: 39 17 31 44, ata@dst.dk eller Monika Bille Nielsen på tlf.: 39 17 35 95, mbs@dst.dk