Gå til sidens indhold

Halvdelen af befolkningen ser manglende tid til den enkelte elev som folkesko­lens største udfordring

50 pct. af befolkningen mener, at manglende tid til den enkelte elev er den største udfordring for folkeskolen. Det er i højere grad de unge end de ældre, der peger på den udfordring. 23 pct. mener, at manglende ro i klasserne er den største udfordring, og her er det med 38 pct. særligt de ældre, der har den holdning.

16. juni 2017 kl. 11:00

Spørgsmålet om folkeskolens største udfordringer er ét ud af i alt 30 fra Danmarks Statistiks dag til dag-undersøgelse under Folkemødet på Bornholm.
Dagens undersøgelse viser fx også, at:

  • 38 pct. af danskerne siger, de køber økologisk for at opnå bedre sundhed. Kun 9 pct. siger, de vælger økologi for bedre smag, mens 38 pct. siger, det handler om begge dele
  • 78 pct. af danskerne er helt eller nogenlunde trygge ved at dele deres sundhedsdata med forskere i Danmark.
  • 83 pct. af danskerne mener, Danmark bør have et tættere politisk samarbejde i Norden.
  • 85 pct. af danskerne mener, at grunden til mænd går mindre til lægen og bruger deres sundhedsordninger mindre end kvinder er, at mænd har holdningen, ”det går jo væk igen”. Kun 1 pct. mener, det handler om, at mænd har bedre helbred. 

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kontorchef Peter Linde på tlf. 21 79 12 23 eller pli@dst.dk og chefkonsulent Martine Friisenbach på tlf. 28 18 69 64 eller maf@dst.dk. Du kan også henvende dig til dem på Folkemødet i #Faktaboksen, som er placeret på Kæmpestranden plads J26. 

I #Faktaboksen afholder Danmarks Statistik i øvrig i dag kl. 16.30 en event om folkeskolen og privatskolerne, hvor der på baggrund af en ny undersøgelse offentliggøres en række grunde til, at flere og flere vælger privatskole.