Gå til sidens indhold

Forskellen på forbruger­priserne i Grønland og Danmark svinger kraftig forbrugs­grupperne imellem

Forbrugerpriserne er 6 pct. højere i Grønland end i Danmark. Det viser en ny analyse fra Danmarks Statistik. Zoomer man ind på de enkelte forbrugsgrupper, er der dog større variation.

1. marts 2017 kl. 9:00

DST Analyse har set nærmere på prisniveauet i Danmark og Grønland. Den største forskel er for forbrugsgruppen "alkoholiske drikkevarer og tobak". Her er prisniveauet 97 pct. højere i Grønland, hvor afgifter på alkohol spiller en væsentlig rolle. Til gengæld er prisniveauet for "bolig, vand, elektricitet, gas, mv." 12 pct. lavere i Grønland end herhjemme. Denne forbrugsgruppe er i begge lande den tungeste udgiftspost.

"Fødevarer og ikke-alkoholiske drikkevarer" er overordnet set 36 pct. dyrere i Grønland, men her dækker tallet over stor variation, når forbrugsgruppen opdeles. Prisniveauet for "mineral-, sodavand, frugt- og grøntsagsjuice" er 67 pct. højere i Grønland, mens prisniveauet for fisk er 17 pct. lavere end i Danmark.

Analysen "Hvor meget dyrere er det at leve i Grønland end i Danmark?" kan læses på vores hjemmeside. Heri kan du finde mange flere eksempler på grønlandske og danske prisniveauer.

For spørgsmål eller uddybende kommentarer kontakt venligt
Zdravka Bosanac
zbo@dst.dk
Tlf.: 39 17 34 46