Gå til sidens indhold

Danmark halter bagud med beskæftig­elsen af store indvandrer­grupper

Personer fra Bosnien-Hercegovina, Iran, Irak og Syrien er dårligere integreret på arbejdsmarkedet i Danmark end i Sverige og Norge.

6. december 2016 kl. 9:00

Det viser en ny analyse fra Danmarks Statistik, som sammenligner beskæftigelsen for personer født i en række ikke-vestlige lande, hvorfra der har været en betydelig indvandring til både Danmark, Norge og Sverige.

”Personer fra Bosnien-Hercegovina, Iran, Irak og Syrien har en markant lavere beskæftigelse end personer født i Danmark, og samtidig kan vi se, at denne forskel er større end i Sverige og Norge,” udtaler fuldmægtig i Danmarks Statistik Jens Bjerre.

”Desuden kan vi se, at særligt i Sverige får indvandrere et bedre fodfæste på arbejdsmarkedet i takt med deres ophold i landet. Denne udvikling ser vi ikke i samme grad i Danmark,” slutter Jens Bjerre. 

Du kan læse analysen her

For yderligere kommentarer til analysen, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Jens Bjerre (tlf: 39 17 36 77, mail: jbe@dst.dk).

Har du lyst til at høre mere om indvandring i et skandinavisk perspektiv, kan du tilmelde dig arrangementet Indvandring i et komparativt perspektiv - Udlandsfødte i Skandinavien, som finder sted hos Danmarks Statistik d. 9. december.