Gå til sidens indhold

Selvkørende mælke­producenter tjener penge

Ny analyse fra Danmarks Statistik viser bl.a., at især mælkeproducenter med lave driftsomkostninger præsterer solide resultater selv i år med lave mælkepriser.

7. november 2016 kl. 9:00

Mælkeproducenterne i Danmark har de seneste år været påvirket af faldende mælkepris, efterveerne af finanskrisen og høj gæld, hvilket har betydet mange konkurser. På trods af de vanskelige forhold er der dog en del af mælkeproducenterne, der har klaret sig godt og leveret solide resultater. 

I analysen undersøges, hvorfor nogle producenter præsterer overskud på trods af dårlige konjunkturer, mens andre kører med underskud.

Udvalgte konklusioner fra analysen: 

  • Den fjerdedel af mælkeproducenterne, som klarer sig bedst, har præsteret solide resultater selv i år med dårlige prisforhold.
  • Lavere finansieringsomkostninger er den vigtigste enkeltstående forskel mellem producenterne med gode resultater og producenterne med dårlige resultater. Høj mælkeproduktion per ko og lave driftsomkostninger spiller også en vigtig rolle. 
  • Prisen på økologisk mælk har haft en mere gunstig udvikling de seneste år. Det betyder, at driftsresultaterne for de økologiske mælkeproducenter i 2015 er bedre end for de konventionelle. 

Du kan læse analysen her www.dst.dk/analyser/27903. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Henrik Bolding Pedersen tlf: 39 17 33 15, mail: hpe@dst.dk eller Søren Dalbro tlf: 39 17 34 16, mail: sda@dst.dk.

Du kan finde flere DST analyser her: www.dst.dk/analyser