Gå til sidens indhold

Penge gør os mere tilfredse med livet

En ny stor måling af danskernes livskvalitet viser, at danskere med høj indkomst er lidt mere tilfredse med livet end danskere, der har lave indkomster.

15. september 2016 kl. 9:00

Hvis man spørger de danskere, der har en disponibel indkomst på 600.000 kr. eller mere om året, hvor tilfredse, de er med livet, så giver 78 pct. en høj score. Spørger man den gruppe af befolkningen, som har en disponibel indkomst mellem 100.000 og 200.000 kr. er det derimod kun 61 pct., der giver en høj score.

Penge er dog langt fra alt, der har indflydelse på vores livskvalitet, og derfor har Danmarks Statistik i den første store undersøgelse af danskerens livskvalitet også spurgt ind til en række andre faktorer som forventninger til fremtiden, familieliv, sociale relationer, arbejde, boligsituation, tryghed, helbred, motion og meget andet.

Samtlige resultater er i dag offentliggjort i Statistikbanken, hvor man har mulighed for at opdele svarene på køn, alder, indkomst, højest gennemførte uddannelse, antal lægekontakter og socioøkonomisk baggrund. For 38 kommuner er det tilmed muligt at se de kommunale resultater.

Hovedresultaterne er præsenteret med grafik og tekst på vores hjemmeside, hvor det også er muligt at læse mere om selve undersøgelsen. I dagens Nyt fra Danmarks Statistik kan du få flere bud på de historier, der gemmer sig i tallene.

Endelig er der udarbejdet delrapporter for de fem regioner. De er også tilgængelige på vores hjemmeside.

Der afholdes i løbet af dagen arrangementer fem steder i landet – et i hver region – hvor fire borgmestre og en rådmand diskuterer resultaterne for deres kommuner. Pressen er velkommen til at deltage. Information om tid og sted finder du her.

Målingen er gennemført af Danmarks Statistik med finansielt støtte fra Region Syddanmark og Trygfonden. Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte Preben Etwil på pet@dst.dk, 39 17 32 72 eller Niels Ploug på npl@dst.dk, 39 17 39 51.