Gå til sidens indhold
Vi har fra 14. september 2021 organiseret vores statistikker på en ny måde. Har du brug for hjælp til at finde den statistik, du plejer at bruge, eller vil du vide mere om ændringerne, kan du læse mere her.
Vi har fra 14. september 2021 organiseret vores statistikker på en ny måde. Har du brug for hjælp til at finde den statistik, du plejer at bruge, eller vil du vide mere om ændringerne, kan du læse mere her.

Danmark og danskerne i tal

26. marts 2015 kl. 9:00

Danmarks Statistik udgiver i dag det årlige statistiske snapshot af Danmark i form af publikationen Danmark i tal 2015.

 

Den danske befolkning består nu af 5,7 mio. mennesker. Befolkningstallet har været stigende i de senere år. Indvandringen er større end udvandringen, og der bliver fortsat født flere, end der dør.

Det positive fødselsoverskud skyldes, at der har været et stort fald i dødeligheden de seneste 20 år. Den danske fertilitet på 1,7 barn pr. kvinde er nemlig et stykke fra de 2,1, der i fravær af nettoindvandring og ændret dødelighed skal til for at opretholde befolkningen på samme størrelse.

Nyfødte hedder Emma og William

Emma og William toppede navnelisterne til babyer i 1. halvår 2014. De seneste tal viser, at mor var på barsel i 271 dage, mens far tog 30 dage sammen med den lille ny.

Hver fjerde dansker har i dag rundet 60 år, mens det kun gjorde sig gældende for hver femte i år 2000. Mere end 1.000 nulevende danskere har fejret deres 100 års fødselsdag. Antallet af folkepensionister har rundet millionen

Positiv vækst og faldende ledighed

I Danmark i tal kan man også læse, at de økonomiske nøgletal har bevæget sig i den rigtige retning. Væksten i BNP vendte fra negativ til positiv i 2014,  hvor den udgjorde 1,0 pct.

Ledigheden bevæger sig også i den rigtige retning. Ungdomsledigheden er dog fortsat høj i en dansk sammenhæng med en ledighedsprocent på 13 pct., men sammenlignet med de øvrige europæiske lande er den i den lave ende. Mere end 50 pct. af de unge i Grækenland og Spanien står uden arbejde. 

Vores biler kører længere på literen

Det regner eller sner hver anden dag i Danmark. Bilen er (måske derfor) vores foretrukne transportmiddel, idet 85 pct. af danskernes transport tilbagelægges i bil. Men heldigvis er bilerne blevet mere energiøkonomiske. En bil kører i gennemsnit 5,7 km længere på literen end i 2007, og en ny bil tilbagelagde i gennemsnit 21,9 km på literen i 2014.

Dette og meget andre kan du læse mere om i Danmarks i tal 2015, og for yderligere information kan du kontakte Ulla Agerskov på 39 17 39 39 eller uag@dst.dk.