Gå til sidens indhold

Danskerne er EU's flittigste brugere af cloud­computing

26. februar 2015 kl. 9:00

44 pct. af internetbrugerne i Danmark anvender "skyen" til bl.a. at lagre data. Det er med til at gøre Danmark til det land i EU, hvor flest bruger cloudcomputing. EU-gennemsnittet ligger på 27 pct.

Både i Danmark og i EU bruges cloudcomputing primært til lagring af billeder. I Danmark er det 77 pct. af cloud-brugerne, som gemmer billeder på eksterne online servere; i EU som helhed er andelen 82 pct. 66 pct. af de danske cloud-brugere og 54 pct. af brugerne i EU anvender ”skyen”, når de skal gemme dokumenter.

Cloudcomputing er tjenester på internettet, hvor man kan gemme data, billeder, film, musik eller dokumenter m.m. på en ekstern server. Det kan også være software-applikationer, hvor programmerne ikke ligger lokalt på den digitale enhed, men på en ekstern server. DropBox, Google Drive, Windows Skydrive, iCloud og Amazon Cloud Drive hører til blandt de lagrings- og fildelingstjenester, man kan bruge til cloudcomputing.

Muligheden for at kunne tilgå filer fra forskellige enheder og beskyttelse mod tab af data er de to vigtigste årsager til at benytte cloudcomputing. For 74 pct. af de danske cloud-brugere er tilgængeligheden af filerne den vigtigste grund til at benytte tjenesterne – man kan fx se sine billeder på både computer, tablet og smartphone, når de er gemt på en ekstern server. 68 pct. af dem, der benytter cloudcomputing, gør det for at beskytte sig mod tab af data i tilfælde af fx tekniske fejl eller tyveri.

Konklusionerne fremgår af It-anvendelse i befolkningen – EU-sammenligninger 2014, der udkommer i dag.

Se i øvrigt flere konklusioner i publikationens sammenfatning på side 5 – bl.a. om brugen af smartphones, netbank, nethandel og sociale medier. På www.dst.dk/it er der flere tal om it.

For yderligere information er du velkommen til at kontakte:
Justyna Wijas-Jensen, tlf. 39 17 36 76, jwj@dst.dk.