Gå til sidens indhold
Vi har fra 14. september 2021 organiseret vores statistikker på en ny måde. Har du brug for hjælp til at finde den statistik, du plejer at bruge, eller vil du vide mere om ændringerne, kan du læse mere her.
Vi har fra 14. september 2021 organiseret vores statistikker på en ny måde. Har du brug for hjælp til at finde den statistik, du plejer at bruge, eller vil du vide mere om ændringerne, kan du læse mere her.

De jyske drenge hedder Magnus

15. januar 2015 kl. 9:00

Blandt landets 1-9-årige børn er der flest, der hedder Emma og William. Men ser man på de enkelte regioner, er det nogle andre navne, der indtager første pladserne for aldersgruppen.

Forældrene til de 1-9-årige drenge i Jylland har en forkærlighed for navnet Magnus. Både i Region Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland er Magnus nemlig det mest populære navn, hvis man er under 10 år gammel. I Region Hovedstaden er det William, der indtager førstepladsen som mest brugte navn, mens forældre i Region Sjælland er gladest for navnet Oliver.

Forældre til piger i samme aldersgruppe i Region Sjælland, Syddanmark og Nordjylland har Emma som det foretrukne navn, mens flest forældre i Midtjylland har kaldt deres datter i den alder for Ida. I Hovedstaden er der størst sandsynlighed for, at forældrene har valgt navnet Anna.

Flest Anne og Peter i landet

På tværs af alle aldersgrupper og regioner findes der flest med navnene Peter og Anne. 49.550 danske mænd hedder Peter, mens 46.690 kvinder har navnet Anne.

Navnet Anne er det mest brugte i både Region Hovedstaden, Syddanmark og Midtjylland, mens der er flest med navnet Kirsten i Region Sjælland og Nordjylland.

Blandt mændene i Region Midtjylland og Nordjylland er der flest, der hedder Jens. I Region Hovedstaden er der flest med navnet Peter, mens Michael vinder i Region Sjælland og Hans i Region Syddanmark.

Men selv om mange af os deler fornavne, så er det faktisk tre ud af fire danskere, der har en helt unik navnekombination. Det kan du læse mere om i dagens Nyt fra Danmarks Statistik.

Hvis du vil se de mest populære navne i din aldersgruppe og region, kan du finde oplysningerne her.

For yderligere oplysninger kontakt venligst Dorthe Larsen, tlf. 39 17 33 07, dla@dst.dk.