Gå til sidens indhold

Nyt fra Danmarks Statistik ændrer format

27. november 2014 kl. 9:00

Fra 1. december udkommer Nyt fra Danmarks Statistik i et mere brugervenligt html-format. Omlægningen betyder bl.a., at den enkelte udgivelse let kan deles i modsætning til det tidligere pdf-format. Vil man regne videre på tabellernes mange tal, kan man med et enkelt højreklik eksportere tabellen til Excel uden at miste formatet. Graferne kan kopieres og genbruges ved at højreklikke og gemme billedet som png- eller bitmapformat.

Samtidig bliver det lettere umiddelbart at orientere sig i de tilknyttede praktiske oplysninger om fx kontaktpersoner og relaterede tabeller i Statistikbanken.

NYT i nyt format

Pdf kan stadig hentes

Det vil stadig være muligt at hente pdf-udgaven. Der bliver heller ikke ændret på, at rubrik, det indledende afsnit og figuren fortæller hovedhistorien, som man umiddelbart kan finde. Under artiklen vil der i mange tilfælde være links til relaterede Nyt-udgivelser.

Første skridt mod mere dynamisk Nyt

Overgangen til html er første skridt i udviklingen hen imod en mere dynamisk præsentation af Nyt fra Danmarks Statistik, der bl.a. i højere grad hjælper læseren med at finde relaterede oplysninger på hjemmesiden.