Gå til sidens indhold

Mænd pendler længere end kvinder

Hvis du er mand, er der stor sandsynlighed for, at du har længere end 19,7 km på arbejde. Det er nemlig den gennemsnitlige pendlerafstand for danskerne, men mændene har i gennemsnit noget længere på arbejde end kvinderne.

3. november 2011 kl. 0:00

Mænd pendler længere end kvinder

Hvis du er mand, er der stor sandsynlighed for, at du har længere end 19,7 km på arbejde. Det er nemlig den gennemsnitlige pendlerafstand for danskerne, men mændene har i gennemsnit noget længere på arbejde end kvinderne. 1. januar 2010 havde kvinderne således i gennemsnit 15,9 km fra deres bopæl til deres arbejdsplads, hvis de kørte den korteste vej. Tilsvarende havde mændene i gennemsnit 23,4 km til arbejde - altså 7,5 km længere.
 
Det er en af konklusionerne i dagens Nyt fra Danmarks Statistik. I øvrigt fremgår det også, at:

  • Vordingborg er den kommune, hvor der er størst forskel på mænd og kvinders pendlerafstande. Her pendler mændene 13,6 km længere end kvinderne.
  • Region Sjælland er den region, hvor borgerne har længst til arbejde. Her er den gennemsnitlige pendlerafstand 25,8 km. Den kommune i regionen, hvor borgerne har længst til arbejde er Vordingborg med 31,9 km.
  • Herlev er den kommune, hvor borgerne har kortest til arbejde med bare 10,9 km i gennemsnit. 

Du kan læse mere i Nyt fra Danmarks Statistik eller i Statistikbanken.
 
For yderligere oplysninger kontakt venligst Leif Sten Nielsen (pendling og beskæftigelse), tlf. 39 17 38 41, lsn@dst.dk eller Michael Berg Rasmussen (beregning af vejafstande), tlf. 39 17 37 81, mbr@dst.dk.

Kontakt

Presse
Telefon: 39 17 30 70