Gå til sidens indhold

Efterskolen - er der hold i fordommene?

13. december 1999 kl. 0:00

Onsdag offentliggør Danmarks Statistik en omfattende undersøgelse af de godt 185.000 elever, der i perioden fra 1982 til 1998 valgte at gå på en af landets efterskoler. Bogen Efterskolen - hvad fører den til? følger disse elever ved blandt andet at se på deres sociale baggrund og de uddannelsesvalg, som eleverne efterfølgende foretager.

Ved løbende at sammenligne efterskoleeleverne med de traditionelle folkeskoleelever, afdækker bogen kendsgerninger bag mange af de myter, der i dag eksisterer om efterskolerne og deres elever.

Flere og flere unge vælger i dag at tage på efterskole til trods for, at ungdomsårgangene bliver mindre og mindre. Undersøgelsen viser blandt andet, om det i højere grad er unge fra socialt mindre velstillede familier, der vælger efterskolen, og om der kan ses regionale forskelle på, hvem der vælger et efterskoleophold. Bogen viser også, hvilke uddannelser eleverne vælger efter opholdet på efterskolen, og den giver svar på, hvor eleverne er placeret på arbejdsmarkedet 10 år efter.

Undersøgelsen er finansieret af Undervisningsministeriet. Bogen, der er på 96 sider og koster 120 kr., kan købes hos Rosendahls Boghandel på tlf. 43 22 73 00 eller e-post: boghandel@rosendahls.dk

Kontakt

Presse