Gå til sidens indhold

Hidtil største undersøgelse blandt indvandrere

13. september 1999 kl. 0:00

Hidtil største undersøgelse blandt indvandrere
Midt i september starter Danmarks Statistik den hidtil største undersøgelse af udlændinge med fast bopæl i Danmark. 160.000 spørgeskemaer med vejledninger på 13 forskellige sprog vil blive sendt ud til udlændinge fra mere end 190 lande. Også tilflyttere, som efter en lang årrække har opnået dansk statsborgerskab, er med i undersøgelsen. I spørgeskemaet vil de blive bedt om at oplyse om deres uddannelse og joberfaring, inden de kom til Danmark.

Resultaterne, der vil foreligge næste sommer, lukker et stort hul i statistikken, idet man hidtil intet har vidst om indvandrernes uddannelsesmæssige baggrund. Undersøgelsen kan få stor betydning for planlægningen af indvandrernes job og uddannelse i Danmark.

I forbindelse med udsendelsen af de mange spørgeskemaer er der etableret et særligt telefonberedskab. I alt 22 personer, der tilsammen mestrer samtlige 13 sprog, vil sidde klar i Danmarks Statistik for at informere om undersøgelsen og vejlede om udfyldelsen af skemaet, der fylder én side og er på dansk.

Vil du vide mere ?
Presse
39 17 30 70

Kontakt

Presse