Gå til sidens indhold

Religion

Hvor mange medlemmer har de forskellige trossamfund?

Bemærk: Danmarks Statistik har ikke oplysninger om alt. Nedenfor linker vi derfor til Danmarks Statistik, men også til andre, der laver statistik om emnet. 

Hos Danmarks Statistik finder du kirkestatistik med oplysninger om antal medlemmer af folkekirken, ind- og udmeldelser samt kirkelige handlinger som dåb, begravelse, konfirmation, vielser fra 2006/2007 og frem på emnesiden Folkekirke og i Statistikbanken.

I to bøger udarbejdet af Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter tegnes et billede af danskernes religiøsitet og forholdet til folkekirken anno 2020.

Hos Kirkeministeriet findes oversigtstabeller vedr. kirkelige handlinger i den danske folkekirke samt overblik over kirkens økonomi. 

Center for SamtidsReligion (CSR) på Aarhus Universitet står bag søgebasen "Godkendte trossamfund i Danmark", hvor man kan finde tal og oplysninger om godkendte og anerkendte trossamfund i Danmark i dag. Her kan man bl.a. finde statistik over antallet af medlemmer af de enkelte trossamfund. CSR udgiver også årbogen "Religion i Danmark".

På Kristeligt Dagblads portal Religion.dk  kan du søge oplysninger om kristendom, islam, buddhisme, jødedom og andre religioner i Danmark og resten af verden. På deres side Kan man tælle religion findes bl.a. et skøn over antallet af muslimer i Danmark.

I bogen "Tørre tal om troen. Religionsdemografi i det 21. århundrede" fra 2007 forsøger religionsforskere at sætte tal på forskellige religioner i Danmark. Find bogen på bibliotek.dk

Internationalt

Analysefirmaet Ipsos har lavet en undersøgelse af synspunkter på religion. Se nyhedsbrevet udgivet i forbindelse med undersøgelsen, med mulighed for at downloade mere detaljerede tabeller med data om de 26 lande i undersøgelsen.

I FN's Demographic Statistics Database findes en tabel med oplysninger om religiøst tilhørsforhold for befolkningen i 112 af verdens lande.

 

[Denne side er senest revideret oktober 2023]

Kontakt

Informations­service og Bibliotek

Hvad har andre spurgt om?

Spørgsmålstegn

I løbet af 2023 besvarede vi ca. 3.800 forespørgsler.

Læs svarene på de oftest stillede spørgsmål