Gå til sidens indhold

Energi­statistik og energi­priser

Hvor finder jeg priser på forskellige energityper, og hvor mange ladestandere til el-biler er der i Danmark?

Bemærk: Danmarks Statistik har ikke oplysninger om alt. Nedenfor linker vi derfor til Danmarks Statistik, men også til andre, der laver statistik om emnet.

Hvor finder jeg noget om energipriser?

I Danmarks Statistiks statistikbank findes fire tabeller om priser på elektricitet og naturgas for henholdsvis husholdninger og erhvervskunder.

Energistyrelsens hjemmeside kan man finde statistik og nøgletal på energiområdet, bl.a. energipriser.

Energistyrelsen henviser generelt til Forsyningstilsynet vedr. spørgsmål om energipriser, da Forsyningstilsynet regulerer energiselskaberne inden for el, varme og naturgas, herunder godkender priser, avancer eller metoder til fastsættelse af priser.

Green Power Danmark viser dagsaktuelle elpriser samt sol og vinds andel af den danske energiproduktion. Tallene er videreformidlet fra Energinets Energidataportal.

Hos Drivkraft Danmark kan man finde både de dagsaktuelle priser og den historiske prisudvikling fra 1970 og frem på bl.a. benzin, autodiesel og olie.

Hvor mange ladestandere til elbiler er der i Danmark?

I Transportministeriets notat ”Udvikling i ladeinfrastruktur og bestand af el- og plug-in-hybridbiler” fra november 2021 findes opgørelser for ladepunkter, ladeparker samt ladeeffekt.

 

[Denne side er senest revideret januar 2023]

Kontakt

Informations­service og Bibliotek
Telefon: 39 17 30 30

Hvad har andre spurgt om?

Spørgsmålstegn

I løbet af 2022 besvarede vi ca. 4.400 forespørgsler.

Læs svarene på de oftest stillede spørgsmål