Gå til sidens indhold

Hjælp til MitID

MitID Erhverv og indberetning til Danmarks Statistik

 (English)

Om MitID Erhverv

NemID er pr. 30 juni 2023 ophørt. Alle organisationer (virksomheder, foreninger og myndigheder), som tidligere har anvendt NemID medarbejdersignatur, skal flytte til MitID Erhverv - eller oprette sig på ny.

Læs mere om overgang til MitID Erhverv, overførsel af brugere og rettigheder fra NemID m.m. her: Spørgsmål og svar om MitID Erhverv.

MitID Erhverv og særlige rettigheder til indberetning

Indberetning til udvalgte statistikker kræver særlige rettigheder. Det gælder fx indberetning til Lønstatistik, Fravær og statistikker på det sociale område. Du kan finde vejledning til anmodning om og tildeling af særlige rettigheder her: 

For MitID-rettighedsadministratorer: Tildel rettigheder (PDF).
For indberettere med behov for særlige rettigheder: Anmod om rettigheder (PDF).

MitID Erhverv for indberettere uden dansk CPR-nr. 

Det er muligt at få MitID Erhverv for medarbejdere uden CPR-nummer. Følg Digitaliseringsstyrelsens vejledning.

Oprettelse af MitID Erhverv kan også foretages ved hjælp af en anmelder, som kan forberede tilslutningen og sikre dokumentation af udenlandske ejere uden MitID mv. i manuelt flow. En anmelder kunne fx være en revisor med dansk CPR-nr. og MitID eller en almindelig medarbejder med CPR-nr. og MitID.

Læs mere om tilslutning.  

Vejledning og support til MitID Erhverv

Har du spørgsmål til MitID Erhverv, eller oplever du fejl, kan du finde vejledning hos Digitaliseringsstyrelsen - eller kontakte MitID Erhverv-support via telefon: 33 98 00 20.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen