Gå til sidens indhold

Færre og færre er medlemmer af folkekirken

Sogne 1. januar 2016

Folkekirken oplever fortsat et fald i antallet af medlemmer. 1. januar 2016 var knap 4.388.000 personer eller 76,9 pct. af befolkningen folkekirkemedlemmer. Andelen har været faldende mange år. For ti år siden var andelen oppe på 83,1 pct.

Medlemmer af folkekirken i forhold til hele befolkningen

31-årige mænd og 32-årige kvinder har lavest andel folkekirkemedlemskab

Gennemsnitsalderen blandt folkekirkemedlemmerne er 43 år. Bag dette tal gemmer sig store forskelle i andelen af medlemmer af folkekirken i de forskellige aldre. Ser man på personer fra konfirmationsalderen og opefter, har 31-årige mænd og 32-årige kvinder den laveste andel. Højeste andel ses blandt de allerældste i befolkningen. Blandt kvinder over 73 år og mænd over 83 år er mindst 90 pct. medlemmer af folkekirken. I alle aldre har kvinder en højere andel folkekirkemedlemmer end mænd.

Medlemmer af folkekirken i forhold til hele befolkningen efter alder. 1. januar 2016

Tingbjerg Sogn har laveste andel folkekirkemedlemmer

Tingbjerg Sogn i Københavns Kommune har landets laveste andel af folkekirkemedlemmer. Ud af 7.023 personer er kun 1.004 medlemmer af folkekirken, hvilket svarer til 14,3 pct.

Vester Alling Sogn har højeste andel

I den modsatte ende finder vi Vester Alling Sogn i Norddjurs Kommune med landets højeste andel af medlemmer af folkekirken. Ud af i alt 149 personer er 145 medlemmer af folkekirken, hvilket svarer til 97,3 pct.

Stigning i både ind- og udmeldelser af folkekirken

Udviklingen i antal indmeldelser hænger meget sammen med, hvor mange børn, der bliver født, da langt de fleste indmeldelser sker i forbindelse med dåb. I 2015 var antallet af indmeldelser på knap 42.000 og udmeldelser på knap 10.000. I begge tilfælde var der tale om en lille stigning i forhold til året før.

Ind- og udmeldelser af folkekirken

Bågø Sogn har færrest indbyggere

Bågø Sogn, der dækker øen Bågø i det sydfynske øhav, har færrest indbyggere af samtlige sogne i landet. 1. januar 2016 boede der 24 personer. På de efterfølgende pladser kommer Agerø, Nyord, Engbjerg og Trans sogne.

Vesterbro Sogn har flest indbyggere

Vesterbro Sogn i Københavns Kommune er landets mest folkerige sogn med 44.140 indbyggere. På de efterfølgende pladser kommer Glostrup, Kingo-Samuel, Ishøj og Farum sogn.

Nyt fra Danmarks Statistik

25. februar 2016 - Nr. 86

Hent som PDF
Næste udgivelse: 24. februar 2017

Kontakt

Kilder og metode

Statistikken baseres på oplysninger i Det Centrale Personregister (CPR). Indplaceringen i sogne sker efter adresserne i CPR. Ved opgørelsen af folketallet 1. januar er udgangspunktet de personer, der på denne dato står tilmeldt folkeregisteret (CPR).

Vis hele teksten » « Minimer teksten

Statistik­dokumentation